Презентація до уроку в 5 класі "Порівняння дробів"

Про матеріал

Презентація " Порівняння звичайних дробів"підготовлена відповідно до Навчальної програми для загальноосвітніх навчальних закладів «Математика. 5–9 класи»» (М. І. Бурда, Ю. І. Мальований, Є. П. Нелін, Д. А. Номіровський, А. В. Паньков, Н. А. Тарасенкова, М. В. Чемерис, М. С. Якір, 2013 року (зі змінами 2015 року і призначена для використання на уроках математики в 5 класі при вивченні теми «ДРОБОВІ ЧИСЛА І ДІЇ З НИМИ».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Порівняння дробів. Бурлай Г. Ф, вчитель математики Михайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Михайлівської сільської ради Кам'янського району Черкаської області. 2018 рік

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Правила, які будуть діяти на уроці: Міркувати - колективно!Розв'язувати - оперативно!Відповідати - сумлінно!Змагатися - активно!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Математичний диктант. 1. Закінчити речення: «Дріб, у якого чисельник менший за знаменник, називається …» 2. Записати дроби: ; ; ; ; ; Підкреслити неправильні дроби. 3. Відомо, що дріб - правильний. Які значення може набувати х? 4. При яких значеннях х дріб - неправильний? 5. Порівняти: і 1; і 1 ; і 1; і .  Взаємоперевірка та оцінювання результатів.

Номер слайду 6

Задача На кожний день народження Галі мати пече її улюблений пиріг . Минулого року Галя запросила 8 гостей, а в цьому 12. Кожного року пиріг ділили на рівні частини за кількістю запрошених. В якому році – цьому чи минулому – кожному з гостей вдалося покуштувати більше пирога?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Тема: Порівняння дробів Мета уроку: засвоїти правила порівняння дробів з однаковими знаменниками та однаковими чисельниками, сформувати вміння та навички застосовувати ці правила; розвивати пам'ять, вміння логічно міркувати, порівнювати, самостійно робити висновки;виховувати активність, ініціативу, інтерес до математики.

Номер слайду 9

Порівняння дробів

Номер слайду 10

Правила порівняння дробів З двох дробів з однаковими знаменниками більший той, у якого більший чисельник. З двох дробів з однаковими чисельниками більший той, у якого менший знаменник.

Номер слайду 11

Схема порівняння дробів. Якщо a > b,то і

Номер слайду 12

Підсумок уроку►Питання-жарт: Що обов’язково потрібно математику, мисливцю і барабанщику? ► Лев Миколайович Толстой порівнював людину з дробом, чисельником якого є те, що вона собою являє насправді, а знаменником-те, що вона про себе думає. Чим краще людина про себе думає,тим більший знаменник, а отже, тим менший дріб. Подумайте про це порівняння і зробіть висновки.

Номер слайду 13

Дайте відповідь►Навіщо людям знання дробів?►Як ці знання можна використовувати у житті?► Навести приклади правильних дробів.► Навести приклади неправильних дробів.► Як порівняти два дроби з однаковими знаменниками?► Як порівняти два дроби з однаковими чисельниками?

Номер слайду 14

Домашнє завдання§4,п. 26. № 727, № 729, 737

Номер слайду 15

Інтернет-ресурси1. https://www.youtube.com/watch?v=n9uq. SUSWMHU2. http://gif-kartinki.ru/shkola.html3. https://www.google.com.ua/search?q=малюнки+математика&tbm4.https://www.google.com.ua/search?q=малюнок+торта+олівцем

pptx
Додано
7 листопада 2018
Переглядів
7754
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку