Презентація до уроку в 5 класі "Уявлення про звичайні дроби"

Про матеріал

Пропоновану презентацію «Уявлення про вичайні дроби» складено відповідно до Навчальної програми для загальноосвітніх навчальних закладів «Математика. 5–9 класи»» (М. І. Бурда, Ю. І. Мальований, Є. П. Нелін, Д. А. Номіровський, А. В. Паньков, Н. А. Тарасенкова, М. В. Чемерис, М. С. Якір, 2013 року (зі змінами 2015 року) та розраховано для використання на уроці математики в 5 класі при вивченні теми «ДРОБОВІ ЧИСЛА І ДІЇ З НИМИ».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уявлення про звичайні дроби. Бурлай Г. Ф., вчитель математики Михайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Михайлівської сільської ради Кам'янського району Черкаської області. 2018

Номер слайду 2

Організзаційний момент. Пролунав дзвінок, Починаємо урок. Всі працюємо старанно, Щоб почути у кінці, Що сьогодні в п’ятім класіДіти – просто молодці.

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань, підготовка до сприйняття нового матеріалу. Задача: Оля і Галя запросили на свій день народження 7 однокласників. Як їм розділити порівну 2 однакові кекси на 9 осіб? Яку частину кекса одержить кожен з них?Вправа : Накресліть прямокутник, довжина якого 12 см і ширина 3 см. Поділіть його на 4 рівних квадрати. Зафарбуйте три квадрата. Яка частина прямокутника зафарбована?

Номер слайду 4

Тема : Уявлення про звичайний дріб Мета уроку: Сформувати поняття звичайних дробів та вміння учнів читати і записувати звичайні дроби; розвивати мислення, увагу; виховувати старанність, працьовитість.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Звичайний дріб “З” – знаменник, мов Земля, І для нас внизу вона; Риска – дія ділення, А не просто лінія. “Ч” – чисельник,зверху він як чоловік По Землі ходити звик

Номер слайду 7

Підведення підсумків уроку Дай відповідь на запитання: - Які числа називають дробовими? - Що називають звичайним дробом? - Що називають чисельником дробу? - Що називають знаменником дробу? - Що показує знаменник дробу? - Що показує чисельник дробу?

Номер слайду 8

Прочитай дроби

Номер слайду 9

Домашнє завдання §4, П.25№682, 684, 686

Номер слайду 10

Інтернет-ресурси 1.https://www.google.com.ua/search?q=звичайні+дроби+картинки&tbm=isch&tbs=rimg: CUBLPn5w. Ht. Kt. Ijg. X91h8 ITM36b. Kj. Z-RRJA 2.https://www.youtube.com/watch?v=n9uq. SUSWMHU

pptx
Додано
7 листопада 2018
Переглядів
1067
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку