Презентація до уроку в 7 класі "Сприйняття мис¬тецтва. Стиль — забаганка дизайнера чи поклик душі Творче завдання виконати дизайн-проект «Традиційні українські народні мотиви у с "

Про матеріал
Урок образотворчого мистецтва присвячений вивченню стилів одягу . Презентація допоможе ознайомити учнів з поняттям «дизайн одягу», дати уявлення про різні стилі одягу, вчити застосовувати отримані знання на практиці, розвивати творчу уяву, креативне мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сприйняття мис­тецтва. Стиль — забаганка дизайнера чи поклик душі? дизайн-проект «Традиційні українські народні мотиви у сучасній моді».

Номер слайду 2

Кожний народ нашої планети має свій самобутній, неповторний за формою, конструкцією, матеріалами й кольорами національний одяг, призначення якого — захистити людину від негативного впливу довкілля, несприятливих кліматичних та погодних умов.

Номер слайду 3

ОДЯГЦе — сукупність предметів і виробів (із тканини, хутра, шкіри тощо), створених людьми для захисту тіла. А такі різні за звучанням слова, як костюм, туалет, гардероб, позначають одне й те саме поняття — «одяг»

Номер слайду 4

Одяг виразно характеризує як окрему людину, так і певну епоху. Матеріал, конструкція, силует, аксесуари зазнавали змін, підкорюючись моді. Поняття «мода» вміщує звички, смакові уподобання, що панують у певну добу в певному суспільному середовищі.

Номер слайду 5

Мода (фр. mode, від лат. modus — міра, образ, спосіб, правило, розпорядження) — нетривале панування певного смаку в певній сфері життя чи культури.

Номер слайду 6

стиль (з грец. stylus - паличка) - сукупність найтиповіших ознак, засобів виразності, творчих прийомів, які склалися в процесі творчої діяльності митця або у певного народу в певний історичний період. У стилі завжди відбуваються короткочасні зміни, які називають модою.

Номер слайду 7

Дизайн одягу моделювання та конструювання одягу. Продумуючи форму і крій, колірне рішення, підбираючи матеріали для сучасного одягу, дизайнер створює неповторний образ, що запам'ятовується. Дизайнери моди (художник-модельєр) - це художники, які створюють нові фасони, аксесуари і предмети одягу.

Номер слайду 8

Класичний стиль - це стримана простота в лініях, лаконічність.

Номер слайду 9

Спортивний стиль відрізняється вільним кроєм одягу, що не обмежує руху. Такий одяг призначений для занять спортом та активного відпочинку.

Номер слайду 10

Стиль casual (кежуал)- найпоширеніший і популярний стиль, який передбачає сучасний (модний) повсякденний, практичний і зручний одяг. Він може поєднувати в собі елементи інших стилів, але відмінною його рисою є комфортність і зручність

Номер слайду 11

Романтичний стиль в одязі покликаний створювати піднесений та витончений образ. У жіночому одязі для цього стилю властивим є використання рюшів, воланів, довгих суконь легкого крою. Для чоловіків характерні жилети, шийні хустки, сорочки з широкими рукавами. Для стилю є властивим використання тканин із зображенням квітів та пастельна колірна гама

Номер слайду 12

Сафарі стиль з'явився в 60-ті роки минулого століття. Це переважно стиль для подорожей, який запозичив елементи тропічної військової уніформи. Характерною особливістю його є використання всіх відтінків пісочного кольору в одязі та безліч накладних кишень.

Номер слайду 13

Екстравагантний стиль в одязі - дуже небезпечне стилістичне спрямування, що вимагає загостреного смаку та дизайнерської майстерності, оскільки може межувати з вульгарністю. Водночас екстравагантний стиль є рушієм моди.

Номер слайду 14

Фольклорний стиль - одяг, який стилізований під національний костюм. Ідея стилю полягає в тому, щоб не повністю копіювати національне вбрання, а лише запозичувати певні елементи, включаючи їх у сучасні моделі.

Номер слайду 15

Ідея стилю полягає в тому, щоб не повністю копіювати національне вбрання, а лише запозичувати певні елементи, включаючи їх у сучасні моделі. Широко використовуються плетіння, клаптикова техніка, аплікації та різноманітна вишивка. Фолк стиль дуже зручний.

Номер слайду 16

Давайте пригадаємо елементи традиційного одягу українців чоловіків та жінок, особливості національного костюма.

Номер слайду 17

Творча робота. Пропоную вам спробувати самим виконати дизайн костюму «Традиційні українські народні мотиви у сучасній моді».

Номер слайду 18

Ескіз моделі одягу повинен відповідати вимогам:бути зрозумілим;бути естетично привабливим;передавати справжні пропорції моделі.

Номер слайду 19

Засобом створення моделі є лінія, точка, пляма – це графічні елементи, які дозволяють створити будь-яке зображення. Колір - важливий елемент при створенні одягу. Стилізація - це спрощення і декорування форми

Номер слайду 20

Зразки одягу з етномотивами

Номер слайду 21

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Kozlova Olga
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чудная Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 квітня 2019
Переглядів
9262
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку