Презентація до уроку "В. Сосюра. "Любіть Україну"

Про матеріал
Презентація допоможе ознайомитися з біографією В.Сосюри з використанням методу "Кроссенс", визначенням ідейно-художнього змісту поезії "Любіть Україну".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Тема уроку: Володимир Сосюра. Коротко про поета. Любов до Батьківщини як важливий складник життя людини («Любіть Україну!»).

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Мета і завдання уроку:ознайомитися із життєвим і творчим шляхом В. Сосюри; розкрити головну думку поезії «Любіть Україну»; визначити ідейно-художній зміст та особливості ліричного твору; формувати навички виразного читання; розвивати вміння грамотно висловлювати свої думки, спостереження, робити висновки, узагальнювати навчальний матеріал; виховувати почуття пошани до рідної України, її культури.

Номер слайду 6

Епіграф…Буває, часом сліпну від краси. Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,Оці степи, це небо, ці ліси,Усе так гарно, чисто, незрадливо,Усе як є – дорога, явори,Усе моє, все зветься Україна. Л. Костенко

Номер слайду 7

Річка Сухий Кагамлик – річка нашого дитинства. Моя маленька батьківщина

Номер слайду 8

«Кроссенс» - це така головоломка, схожа на кросворд , означає «перетин думок». Це зразок креолізованого тексту (означає « читаємо і розуміємо, використовуючи малюнки і тексти»). Складається Кроссенс з 9 картинок. Зображення розташовують так, що кожна  картинка має зв'язок із попередньою і наступною,  а центральна поєднує за змістом зразу декілька картинок. Читається справа наліво.

Номер слайду 9

40100 406 січня 1898р. 8 січня 1965 р.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Словникова робота. Купина – у біблійній міфології - кущ, який горить і якимсь чудом не згорає; купина — символ незнищенності української землі та її народу; зойки – крики; пурпуровий – темно-червоний; канонади – гучні звуки від пострілів; багнети – ножі на рушницях.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Як очі її ніжно-карі…Вона у зірках, і у вербах вона,І в кожному серці ударі…

Номер слайду 17

У квітці й пташині, в кривеньких тинах,У пісні у кожній, у думі,В дитячій усмішці, в дівочих очахІ в стягів багряному шумі…

Номер слайду 18

Як та купина, що горить - не згора,Живе у стежках, у дібровах, У зойках гудків і у хвилях Дніпра,У хмарах отих пурпурових…

Номер слайду 19

В огні канонад, що на захід женуть. Чужинців в зелених мундирах,В багнетах, що в тьмі пробивають нам путь. До весен і світлих, і щирих.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

1 – А2 – Є3 – В4 – Д5 – Г6 – Л 7 –Е8 –Ж9 – З10 –Б11 –М12 - К

Номер слайду 24

Скласти словесний портрет українця. Я українець (українка) тому, що…

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

pptx
Додано
20 жовтня 2023
Переглядів
371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку