Презентація до уроку "Внутрішня будова Землі. Літосфера"

Про матеріал
Презентація містить демонстраційні матеріали до уроку "Булова Землі", а також матеріали для перевірки та систематизації набутих знань
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

У – уміння навчатися і працювати С – співробітництво у парах і групах П – подолання труднощів І – ініціативність Х – хороший настрій

Номер слайду 3

Правила роботи на уроці Ш Правило піднятої руки. Ш Співпраця в парі та групі. Ш Уміння слухати. Ш Працювати творчо. Ш Працювати активно.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

АТМОСФЕРА

Номер слайду 7

ГІДРОСФЕРА …

Номер слайду 8

БІОСФЕРА

Номер слайду 9

ЛІТОСФЕРА

Номер слайду 10

ГЕОГРАФІЧНА ОБОЛОНКА

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Мета подорожі Сформувати поняття «земна кора»,«ядро»,«мантія»,«літо – сфера». Дослідити внутрішню будову Землі. Визначити значення оболонки для життя на Землі.

Номер слайду 13

План 1. Що таке ядро, де воно 111знаходиться ? 1 1. Де знаходиться ядро? 2. Що вкриває мантія ? 3. Що таке астеносфера ? 4. Земна кора та її типи. 5. Що таке літосфера?

Номер слайду 14

Очікувані результати: Ми зможемо: охарактеризувати внутрішню будову Землі; дати визначення понять «літосфера», «земна кора», «мантія», «ядро».

Номер слайду 15

Як вивчають внутрішню будову Землі ? Вивчення верхнього шару земної кори на схилах гір,у каньйонах та кар'єрах. Будівництво шахт і буріння свердловин. Дослідження продуктів виверження вулканів. Геофізичні дослідження .

Номер слайду 16

Номер слайду 17

АСОЦІАЦІЇ Зовнішнє ядро Внутрішнє ядро Мантія Земна кора

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Мантія Мантія-найбільша з внутрішніх оболонок Землі-83%. Покриває ядро. Її потужність 2900 км, температура від 1000 до 4000 ° С. Вважають, що мантія тверда і розпечена. Астеносфера-верхня частина мантії. Глибина 50-250 км. Вона м'яка та пластична,повільно переміщується.

Номер слайду 21

Земна кора

Номер слайду 22

Номер слайду 23

і

Номер слайду 24

Допоможи Незнайкові Земна кора – це внутрішня тверда оболонка Землі. Товща земної кори становить: 70 км під океанами 5 км під материками Земна кора разом з верхньою частиною мантії (астеносферою) утворює тверду оболонку Землі – АТМОСФЕРУ

Номер слайду 25

Що означають цифри ? 1 – внутрішнє ядро; 2– зовнішнє ядро; 3– мантія; 4–астеносфера; 5 – земна кора.

Номер слайду 26

«Вірю – не вірю». Чи вірите ви в те, що люди знають про глибини Землі менше ніж про космічний простір? Чи вірите ви в те, що температура з глибиною підвищується? Чи вірите ви в те, що літосфера - це водна оболонка Землі? Чи вірите ви в те, що верхній твердий шар нашої планети називають земною корою? Чи вірите ви в те, що температура в ядрі досягає 5000градусів? Чи вірите ви в те, що потужність земної кори найбільша у горах? Чи вірите ви в те, що літосфера в перекладі з грецької - м’яка?

Номер слайду 27

Я Д Р О М А Н Т І Я Астеносфера 150-200 км 1. Материкова 3 шари гірських порід осадові породи граніт базальт потужність: 40 –70 км. 2. Океанічна 2 шари гірських порід осадові породи базальт потужність: 5 –10 км. ЗЕМНА КОРА внутрішнє зовнішнє

Номер слайду 28

Робимо висновки Земля складається з трьох основних частин: ядра, мантії,земної кори. Ядро – найгарячіша й найщільніша частина Землі, речовина якої перебуває у твердому розжареному стані. Мантія – найбільш об'ємна частина Землі. Речовина мантії тверда й складається з розжарених кристалічних гірських порід. Земна кора – зовнішній твердий шар. Визначають два типи земної кори: океанічний та материковий.

Номер слайду 29

сходинки

Номер слайду 30

Домашнє завдання Прочитати п.16. Скласти розповідь про мандрівку до центру Землі.

Номер слайду 31

ДЯКУЮ ЗА РОБОТУ НА УРОЦІ

ppt
Додано
25 листопада 2021
Переглядів
2005
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку