Презентація до уроку " Я досліджую світ" , 2 клас, до 28 тижня " Рух і час"

Про матеріал
Презентація до уроку " Я досліджую світ" ( 2 клас) за Типовою освітньою програмою Шияна за підручником О. В. Волощенко, О. П. Козак, Г.С. Остапенко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Куди ховається Сонечко Жило на світі Сонечко. Світило воно людям на землю, приносило їм тепло і затишок, дарувало радість. Так тривало дуже довго, але якось Сонечко помітило, що люди не радіють йому, бо звикли і стали байдужими. Тому сонечко надумало сховатися. За високими горами і глибоким морем воно збудувало собі домівку. Сонечко зайшло додому і вирішило з неї не виходити. Люди дуже здивувались, коли на небі не стало їхнього світила. Але коли воно не з'являлося дуже давно, всі жителі землі занепокоїлись. Вже не чути було сміху, люди мерзли. І тоді вони вирішили пошукати Сонечко, але не було видно ніякої дороги, тому просили в неба допомоги, і воно раптом засяяло мільйонами зірок, а молодий Місяць вказав шукачам шлях до домівки сонечка. Коли люди прийшли туди, воно якраз прокинулось. Тоді найсміливіший з людей виступив уперед і промовив: - Будь ласка, повертайся назад, адже без твого тепла ми замерзаємо, твої промінці дарують нам радість, без тебе все в'яне, а звірі ходять похмурі. - Ви про мене забули, - відповіло Сонечко, - але саме я дарую вам життєву енергію. -Повертайся назад, ми будемо тобі вдячні, - мовили люди.-Мені краще вдома, - відказало світило. Воно глянуло на сумні обличчя людей і промовило: - Добре, я повернусь, але буду світити тільки вдень, а вночі відпочиватиму вдома. Тоді вам світитимуть Місяць і зорі. А ви з нетерпінням чекатимете нового дня. Так і повелось, що сонечко освітлює землю вдень, а вночі ховається, щоб люди відпочили. А новий день принесе нові радощі, коли Сонечко повернеться! Завдання. Запишіть 3 запитання за змістом твору. Задайте ці запитання один одному

Номер слайду 5

Відгадайте загадки Дуже товсті ноги маю,Ледве їх переставляю, Сам високий я на зріст, Замість носа маю хвіст. Хто в зоопарку вище всіх?Впізнать її нам легко,Впізнать її на раз: Висока вона зростом. Та бачить - суперклас!Як веселка кольоровий, Має здібності до мови. Слово лиш йому скажіть,Він його повторить вмить. Птах поважно походжає, У хвості квітник ховає. Як розпустить він хвоста,Наче квітка розцвіла. Птах поважно походжає, У хвості квітник ховає. Як розпустить він хвоста,Наче квітка розцвіла

Номер слайду 6

Розгляньте уважно тварин. Розподіліть їх за спільною ознакою? (Звірі, птахи, комахи, земноводні, плазуни)- За якою спільною ознакою їх розподілили?- Що є спільною ознакою звірів? Птахів? Комах? Земноводних? Плазунів?- До якої природи вони належать?- Які ознаки живої природи знаєте? (Дихають, рухаються, живляться, розмножуються, відмирають).- Чи можна сказати, що рух є ознакою життя?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Цікаво знати ( робота в групах)Усупереч поширеному міфу слони не бояться мишей. Однак вони бояться мурах і бджіл. У результаті фермери з деяких африканських країн використовують бджолиний вулик для захисту своїх полів від набігів слонів. Поряд з людьми, мавпами, сороками і дельфінами слони можуть впізнавати себе в дзеркалі. Жирафа — це єдина тварина, яка не може позіхати. Дуже часто мами - жирафи роблять своєрідний дитячий садок. Залишаючи на піклування няні — жирафа всіх своїх дитинчат, а інші мами вирушають на пошуки їжі. Візерунок на шкурі жирафа унікальний як і відбитки пальців у людини. До речі, за кольором малюнка можна визначити вік тварини, чим він темніший, тим старше тварина. Мавпи ніколи не застуджуються. Про мавп склалася хибна думка, що їх улюблені ласощі – це банани, однак деякі  мавпи ніколи їх навіть не пробували. Мавпи дуже  схожі на людину, але вчені з’ясували, що навчити мавпу говорити не можна, так як в її мозку просто відсутній мовний центр. Вони добилися тільки того, щоб мавпи змогли  відтворювати кілька простих звуків. У кожної зебри смугастий візерунок на тілі абсолютно унікальний і точно такого більше немає більше ні в однієї зебри. Часто виникає питання про те, якого кольору зебри: чорні в білу смужку або білі в чорну смужку.  Провівши не одне дослідження, вчені довели, що все-таки зебра чорна в білу смужку. Після народження лошата вже через півгодини починають ходить і пити мамине молоко. А молоко, яким годують зебри своїх лошат, має не білий, а рожевий колір. Зебри здатні відрізняти своїх побратимів по стаду саме за смужками. Точно так і маленьке лоша впізнає свою маму.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Тигр — єдина кішка, яка не боїться води. Більше того, вони — відмінні плавці. Двох тигрів з однаковими смужками зустріти неможливо. Його смугастий малюнок налічує понад 100 смужок. І що цікаво, у тигрів смугасте не тільки хутро, але і сама шкіра. Тигри — одиночні тварини. Єдиний виняток — мати з кошенятами, але вже у дворічному віці тигренята йдуть на свої хліба. Тигри можуть імітувати голоси деяких інших тварин, зокрема ведмедів і леопардів. Цю незвичайну здатність вони використовують для приманки жертви в пастку.

Номер слайду 11

Дослідницька діяльність Завдання: користуючись дитячою картою тварин світу, дослідіть звідкіля (з якого континенту, океану, моря…) потрапили в Київський зоопарк тварини.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Гра «Хто зайвий?». - Зебра, тигр, лев, вовк. - Мавпа, тигр, кінь, бегемот. - Слон, носоріг, леопард, метелик. - Верблюд, какаду, павич, фламінго. - Фламінго, папуга, щука, лелека.

Номер слайду 14

Завдання: розподіліть тварин території своєї країни на 2 групи: птахи, звірі; запишіть їх назви (по 3 назв), поділяючи рискою для переносу. Звірі - …Птахи - …

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Актуалізація знань дітей. Вправа «Доповни речення».- Користуючись схемою будови птаха, доповніть речення, вставте пропущені слова. Тіло птахів укрите _______________________ і поділяється на голову, шию, тулуб і __________________. На голові - _________________, за допомогою якого вони схоплюють здобич, утримують її і доносять до рота.

Номер слайду 17

Розв’язання цікавих задач про тварин. Задача 1. Тигр за добу зідає 10 кг м’яса. Скільки м’яса він з’їсть за 3 дні? 4 дні? За тиждень?Задача 2. Іринка з собою захопила 56 бананів, Оленка 18 бананів, а Ігор 42 банани. Скільки бананів отримають мавпи, якщо спочатку їм віддасть свої банани Іринка та Оленка, а потім Ігор? Задача 3. Лама пробігає за одну годину 72 км, крокодил пропливає 78 км. На скільки км більший шлях долає крокодил за одну годину, ніж лама?Задача 4. Доросла панда важить 119кг, а лемур 51кг. На скільки менше важить лемур, ніж панда?

Номер слайду 18

pptx
Додано
11 квітня 2022
Переглядів
2305
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку