Презентація до уроку Я досліджую світ у 2 класі на тему "Календар

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ 2 клас (О. Іщенко). Тема уроку "Календар".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО УРОКУ Я ДОСЛІДЖУЮ СВІТ 2 КЛАСза підручником «Я досліджую світ» О.Іщенко 2 частина. Календар Данилко Марина вчитель початкових класів2023

Номер слайду 2

Самоналаштування. Покладіть руки на парту, закрийте очі та промовляйте: Я зможу сьогодні добре працювати на уроці. Я особистість творча. Я бажаю однокласникам успіхів на уроці. Уже дзвінок нам дав сигнал: Працювати час настав. Тож і ми часу не гаймо . Роботу швидше починаймо.

Номер слайду 3

- Діти, яка зараз пора року?- Назвіть, будь ласка, сьогоднішню дату.- Який сьогодні день тижня?- Який буде післязавтра?- Який день був учора?- Діти, які весняні зміни в довкіллі ви спостерігаєте останнім часом?- Розкажіть, який сьогодні стан погоди .

Номер слайду 4

ЩОДЕННІ НОВИНИПінгвіни – це родина нелітаючих птахів, які гарно вміють плавати. Найбільше розселення пінгвінів знаходиться в Антарктиці, живляться птахи дрібними морепродуктами. Метою Всесвітнього дня пінгвінів є привернення уваги людства до важливості збереження пінгвінів як тваринного виду, наголошення на загрозі зникнення пінгвінів, яка певною мірою пов’язана з людською діяльністю, залучення різноманітних організацій до подолання проблеми.

Номер слайду 5

25 квітня. Дистанційна робота. Тема місяця: Рух і час. Тема уроку: Календар.

Номер слайду 6

- Для чого люди користуються календарем?- Чи користуєтеся календарем ви?Календар – довідкова таблиця або книжка з послідовним переліком усіх днів року за місяцями і подання інших відомостей, пов'язаних із цими днями (історичні події, свята тощо). Спосіб лічення днів у році.

Номер слайду 7

Прочитайте текст на сторінці 83 - Що додумалися робити люди, щоб рахувати дні, коли ще не вміли писати? - Чим позначали прожиті дні?

Номер слайду 8

Календарі бувають настільнінастінніперекиднівідривніелектроннікишеньковіУсі вони дуже різні за формою. Але, існуючи майже 2 тисячі років, по суті не змінилися.

Номер слайду 9

Гімнастика для очей

Номер слайду 10

ВІДЕО ПРО КАЛЕНДАР

Номер слайду 11

АСОЦІАТИВНИЙКУЩ

Номер слайду 12

АСОЦІАТИВНИЙКУЩ

Номер слайду 13

Назвіть місяці року. Назвіть місяці навчального року. Який рік довший? Скільки тижнів у місяці? Який місяць найкоротший? Чому деякі дні в календарі виділено іншим кольором? Як знайтив календарі державні свята України? Подивіться, коли діти відзначають свої дні народження, і дайтевідповіді на запитання.- Сьогодні 25 квітня. Хто святкує день народження?Хто святкуватиме наступним? Через скільки днів?- Чий день народження цього року вже минув?- Ніна має йти до лікаря 28 квітня. Який це день тижня?- Ігор хоче потрапити на виставку роботів. Вона відкривається в останню суботу квітня. Яке це число?

Номер слайду 14

Хвилина мовчання

Номер слайду 15

Номер слайду 16

123456789101112131415161718192021222324252627282930

Номер слайду 17

Мнемо́ніка —спеціальні прийоми і способи, що полегшують запам'ятовування і збільшують обсяг пам'яті шляхом утворення штучних асоціацій. Мнемоніка для кількості днів у місяцях року на кісточках пальців. Кожна кісточка відповідає місяцю з 31-м днем

Номер слайду 18

Я можу пояснити, як виникли календарі. Я знаю, з яких частин складається календар. Я вчуся орієнтуватися в календарі. Я вчуся запамятовувати кількість днів у місяці за допомогою мнемоніки.

Номер слайду 19

Домашнє завдання. А Підготувати повідомлення про державні свята України. Б Скласти календар днів народження та визначних подій своєї сім'ї.

Номер слайду 20

Використані матеріали:https://daytoday.ua/25-kvitnia/http://elenaivchuk.blogspot.com/p/blog-page_3.htmlhttps://www.e-litera.com.ua/intehrovanyi-pidruchnyk-dlia-2-klasu-ia-doslidzhuiu-svit-u-dvokh-chastynakh-ch-2/http://www.educ.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/educ.com.ua-asocziativnij-kushh-z-chogo-sklada%D1%94tsya-kalendar.pdffile:///C:/Users/User/Desktop/4e79708e14ca8f094d1ab6bf0d88d3ad.pdfhttps://www.youtube.com/watch?v=l. UHq. Bmc0-Jkhttps://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 C%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%96%D0%BA%D0%B0

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
21 квітня 2023
Переглядів
785
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку