Презентація до уроку ЯДС у 2 класі "Охорона природи"

Про матеріал
Пропоную презентацію до уроку ЯДС у 2 класі. Поданий матеріал містить різноманітні форми роботи. Зробить урок цікавим . Допоможе сформувати у дітей уявлення про охорону природи;розвине вміння проводити спостереження та робити висновки; навчить аналізують почуту інформацію та оцінити її, розвине любов до природи рідного краю, любов до Батьківщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проводимо дослідження. Що я можу зробити для охорони природи. Підготувала: вчитель початкових класів Запорізької гімназії № 80 Шатунова Алла Федорівна

Номер слайду 2

Привітання Вітаю вас, мої любі учні!Рада бачити вас веселими й усміхненими. Сьогодні на уроці ми будемо говорити про здоров'я нашого довкілля. Що ми із вами можемо зробити для охорони природи. Готові? Тож починаємо…

Номер слайду 3

Діти, раніше ми з вами говорили про те, що людина теж частина природи. І нам також потрібно дбати про своє здоров'я. Перевірте, чи дотримуєтесь ви правильної постави під час уроку.

Номер слайду 4

Вправа «Синоптик»

Номер слайду 5

Пригадайте, які зміни відбуваються в природі взимку в:

Номер слайду 6

Послухайте вірш Надії Красоткіної «Бережімо»

Номер слайду 7

Діти, давайте пригадаємо, що ми знаємо про збереження нашого здоров'я? Пропоную вам невеличкий тест.1. В який час доби ми снідаємо?1)вранці 2)вдень 3)ввечері вранці2. Коли потрібно виконувати домашнє завдання?1)після шкільних занять 2) після прогулянки 3)після вечері після прогулянки3. З якого боку повинно падати світло при письмі?1)зліва 2)праворуч 3)звідусіль зліва4. Що потрібно вдягати взимку на прогулянку?1)піжаму 2)дощовик 3)теплу куртку теплу куртку 5. Скільки разів на день потрібно чистити зуби? 1) 1 2) 2 3) 3 2

Номер слайду 8

6. Чому потрібно їсти багато овочів і фруктів?1)тому що примушують батьки 2)щоб бути здоровим3)щоб фрукти й овочі не зіпсувались щоб бути здоровим7. Чому потрібно вчасно лягати спати?1)щоб відпочити 2) примушують батьки3)щоб не заважати дорослим дивитись телевізор щоб відпочити 8. Що необхідно робити вранці, щоб бути здоровим?Грати у комп'ютер 2) робити зарядку 3) дивитись мультфільми робити зарядку9. Обери предмет гігієни, яким можуть користуватися всі члени родини.1) рушник 2) мило 3) гребінець мило10. Добери слова, які описують здорову людину.

Номер слайду 9

Прислів'я про природу

Номер слайду 10

Подумайте, про що нам говорять наступні слова?Пташка, квітка, травичка, дерево не можуть себе захистити. Якщо вони зникнуть, то на планеті ми залишимось самі.{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Що ми можемо зробити для них?

Номер слайду 11

Якби ми могли розуміти мову рослин і тварин, як ви думаєте, щоб вони нам сказали?- Спасибі, що не ламаєте наші гілочки. -Спасибі, що підгодовуєте нас взимку. -Спасибі, що не зриваєте нас заради забави. -Спасибі, що не чіпаєте наші гніздечка. -Спасибі, що не вириваєте нас із коренем.

Номер слайду 12

Діти , до нас надійшов якийсь дивний лист. Давайте прочитаємо, що у ньому написано. Любі другокласники!Звертаюся до вас із скаргою!Була я красива, була я гарна, а стала сама на себе несхожа!Травичку на мені витоптали, кущі поламали, дубочок на дрова зрубили, калиноньку - на підстилку. Закидали мене склянками, пляшками, брудним папером, ганчірками. Скаржуся! «Лісова Галявина»

Номер слайду 13

Подивиться діти, якою була галявинка, і якою вона стала.

Номер слайду 14

Діти, а ми можемо допомогти Галявинці?Не можна забруднювати ліс і місця відпочинку!Папір буде лежати до повного розпаду більш 2-х років, консервна бляшанка – 90 років, пластиковий пакет – більше 200 років, а скло – більше 1000 років!

Номер слайду 15

Пам'ятайте, діти!Рибі – вода, птаху – повітря, звірям – ліс, степи, гори. А людині потрібна Батьківщина.І охороняти природу – означає охороняти Батьківщину.

Номер слайду 16

Обери свій настрій

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
491
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку