Презентація до уроку Юрій Береза "Ми - у грі ! "

Про матеріал
Презентація до уроку Юрій Береза "Ми - у грі ! " для п"ятого класу. Урок літератури рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Береза Юрій Павлович. Рівненський журналіст, письменник, гуморист і сатирик, член Національної Спілки письменників України. Автор збірок сатири і гумору:«Щастить же людям» (1990),«Хронічне нещастя» (1991),«Дефіцитний фанат» (1992),«Оглядини з виграшем» (1993),«Не роззявляйте рота!» (1995),«Не вішай носа в шафу!» (2002),«Безпрограшна лотерея» (2005)«Перелаз та Парнас» (2017),«Усмішкою витру сльозу. Лірика. Гумор і сатира» (тритомник, 2017), та ін.

Номер слайду 2

Біографічні відомостіНародився 22 травня 1955 р. в с. Городище Шепетівського району Хмельницької області. Закінчив філологічний факультет Рівненського педагогічного інституту. Займався у літстудії, якою керував М. Кузьменко. Працював вчителем, журналістом. Після закінчення школи працював у місцевому господарстві. Навчався на філологічному факультеті Рівненського педагогічного інституту. Працював учителем української мови і літератури на Рівненщині. З 1982 року — на журналістській роботі. Був членом Рівненської обласної редколегії з випуску серії книг «Реабілітовані історією». Виконував обов’язки кореспондента, завідувача відділу, відповідального секретаря, заступника редактора та власкора в редакціях районних, обласних та всеукраїнських газет.

Номер слайду 3

Творча діяльність. Друкуватися розпочав Юрій Береза зі шкільних років. Його вірші, гуморески, усмішки, повісті публікувалися в республіканських газетах, журналах, у колективних збірниках та альманахах.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Юрій Береза є автором книг сатири й гумору, виданих у Львові, Києві, Рівному, Харкові, Донецьку, Коломиї. На його вірші композитори написали низку пісень. Перекладає з білоруської. Його твори виходили мовами інших народів. Творчість Юрія Берези вивчається у школах. Лауреат премій ім. Остапа Вишні, Григорія Чубая, обласної Нобельської премії, переможець літературного конкурсу журналу «Дніпро».

Номер слайду 6

Дякую за перегляд

pptx
Додано
28 жовтня 2020
Переглядів
1314
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку