Презентація до уроку з біології 7 клас на тему "Плазуни.Їх роль в природі та житті людини"

Про матеріал

Презентація до відкритого уроку з біології 7 клас на тему :"Плазуни.Їх роль в природі та житті людини."Мета уроку:ознайомити учнів із значенням плазунів в природі та житті людини.Розвивати спостережливість,пам"ять ,увагу та мислення.Виховувати бережливе ставлення до природи рідного краю,а саме тварин класу Плазуни.

Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пролунав для всіх дзвінок Розпочати час урок. Стали всі рівненько,вийшли із-за парт Урок біології будем починать. Всі за парти ми сідаєм До роботи приступаєм. Подивилися на мене,усміхнулися усі. Чи готові до уроку? Молодці!

Номер слайду 2

А тепер девіз згадаймо І урок наш починаймо! А девіз нашого уроку: Думати    –   колективно! Діяти      –  оперативно! Сперечатись  –   доказово! Це для нас обов’язково!

Номер слайду 3

У-урожайний(на нові знання); Р-розвивальний; О-організований; К-корисний. Наш урок повинен бути:

Номер слайду 4

ІІ.Актуалізація опорних знань. 1. Вправа «ПАСПОРТ» 2.Прийом «Хто зайвий?Чому?» 3.Гра “Відгадай…”

Номер слайду 5

ІІІ.Картинна галерея

Номер слайду 6

Крижик Параскева Анатоліївна вчитель біології КЗ «Будимлянський НВК»

Номер слайду 7

ІV . Дерево мети: Продовжити формувати знання учнів про плазунів Ознайомити із значенням класу Рептилії та розкрити їх особливості в природі та житті людини Робити висновки та узагальнення; розвивати спостережливість, пам’ять, увагу, логічне мислення. Виховувати бережливе ставлення до приоди рідного краю,а саме тварин класу Рептилії

Номер слайду 8

V. СПРИЙНЯТТЯ І УСВІДОМЛЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ План роботи 1.Значення плазунів в природі та житті людини.(розповідь вчителя з елементами бесіди). 2.Перегляд відеофільму. 3.Роль плазунів в природі та житті людини(робота з підручником та зошитом с. 31). 4.Прийом «Вірю- не вірю…»

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка Руки вгору:рептилії Ряду Лускаті. Один всплеск:рептилії ряду Черепахи. Два всплески:рептилії ряду Крокодили. Розмах рук:тварини ,які неналежать до класу Рептилії. 1.Крокодил,хамелеон,черепаха,каракурт. 2.Веретільниця,черепаха,сом,гавіал. 3.Саламандра,крокодил,кобра,черепаха.

Номер слайду 10

ЗАВДАННЯ. І ГРУПА.-1;4;7;10 .ІІ ГРУПА.-2;5;8;11. ІІІ ГРУПА.- 3;6;9;12. 1.ЖИР КРОКОДИЛА ЗЕЛЕНКУВАТИЙ… 2. БОЛОТЯНА ЧЕРЕПАХА ВІДКЛАДАЄ ЯЙЦЯ У СУХЕ МІСЦЕ, В ЯМКУ, 9-16 ЯЄЦЬ… 3.ПОШИРЕНА НЕОТРУЙНА ЗМІЯ З ЖОВТИМИ ПЛЯМАМИ НА ГОЛОВІ-ЦЕ ВУЖ… 4.ПЛАЗУН ,ЩО ЗМІНЮЄ СВОЄ ЗАБАРВЛЕННЯ – ВЕРЕТІЛЬНИЦЯ… 5.НЕВЕЛИКИЙ ПЛАЗУН, ЯКИЙ МАЄ КІНЦІВКИ ТА ХВІСТ ЛАМКИЙ,ЦЕ- ЕФА… 6.ПЛАЗУН, ТІЛО ЯКОГО ВКРИТЕ ПАНЦЕРОМ –ЦЕ ГАВІАЛ…. 7.ПОШИРЕНА НЕОТРУЙНА ЗМІЯ –ГЮРЗА… 8.ВЕЛИКА ЯЩІРКА. ЖИВИТЬСЯ ЯЩІРКАМИ, ЗМІЯМИ.ЖИВЕ В СЕРЕДНІЙ АЗІЇ –ВАРАН… 9. ФУНКЦІЯ,ЯКУ ВИКОНУЄ ЯЗИК ГАДЮКИ? ДОТИК, ЖИВЛЕННЯ,СПРИЙНЯТЯ ЗВУКОВИХ КОЛИВАНЬ….. 10.ВЕЛИКА ОТРУЙНА ЗМІЯ,ЯКА ПІД ЧАС НЕБЕЗПЕКИ РОЗШИРЮЄ ШИЮ – СТЕПОВА ГАДЮКА… 11. РЕПТИЛІЇ, ЩО ВИЛАЗЯТЬ ЗІ ШКІРИ – ХАМЕЛЕОНИ… 12. ОТРУЙНІ ЗМІЇ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ - ГАДЮКА СТЕПОВА… Прийом «Вірю – не вірю…»

Номер слайду 11

VІ.Узагальнення та систематизація знань ВПРАВА «Експрес-тест» ЗАВДАННЯ 1. Укажіть, які плазуни мають чотирикамерне серце: A) ящірки;  Б) черепахи;B) змії; Г) крокодили. 2. Визначте вид плазунів, який занесено до Червоної книги України: A)Гадюка звичайна;    Б) Вуж звичайний;B) Черепаха болотна;   Г) Гекон кримський 3. Визначте, яка тварина відкладає яйця: A) ропуха сіра;  Б) піпа;B) черепаха зелена;   Г) севрюга. 4. Визначте вид плазунів, який занесено до Червоної книги України: A) Жаба озерна;    Б) Гадюка степова;B) Ящірка прудка;  Г) Ропуха сіра. 5. Зміна рогового покриву плазунів, називається: А) Анабіоз; Б) Симбіоз ;В) Линяння . 6. Деякі плазуни здатні змінювати забарвлення свого тіла завдяки спеціальним клітинам, що називаються: А) Каротиноїди ;Б) Меланіни; В) Хроматофори . 7. До плазунів, які мають здатність міняти колір шкіри, відноситься: А) Ящірка; В) Хамелеон ; В) Крокодил. 8. Скількох камерне серце плазунів? А) 1; Б) 2;  В) 3. 9. У якого представника плазунів, серце чотирикамерне? А) Вуж ; Б) Хамелеон; В) Крокодил . 10. Який тип запліднення переважає у плазунів? А) Внутрішнє ;Б) Зовнішнє; В) Зовнішньо-внутрішнє 11. Розмноження і розвиток плазунів відбувається: А) У воді ;Б) На суші ; В) У воді і на суші. 12. Скільки кіл кровообігу мають земноводні і плазуни: А) Одне ; Б) Два; В) Три.

Номер слайду 12

ВПРАВА «МІСТКИЙ КОШИК» ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Номер слайду 13

VІІ. Підбиття підсумків уроку. Рефлексія. Прийом «Незакінчене речення». На уроці я… – дізнався… – зрозумів… – навчився… – найбільший мій успіх – це… – найбільші труднощі я відчув… – я не вмів, а тепер умію… – я змінив своє ставлення до… – на наступному уроці я хочу… Оцінення учнів.

Номер слайду 14

VІІІ. Домашнє завдання ВПРАВА « БЕЗПРОГРАШНА  ЛОТЕРЕЯ» Учні отримують  конвертики із домашнім завданням. 1.Опрацювати параграф 19 с.79-83 у підручнику. Скласти опорні схеми. 2.Опрацювати параграф  19 с.79-83 у підручнику, підготувати цікаве завдання ( кросворд, головоломку) 3.Опрацювати параграф 19 с.79-83 у підручника, скласти питання за типом « закінчіть речення»

Номер слайду 15

Ось і дзвоник пролунав Час перерви вже настав. За роботу по заслузі Щиро дякую Вам друзі.

Номер слайду 16

Допобачення. Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Полюхович Галина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
До підручника
Біологія 7 клас (Базанова Т. І., Кузнецова М. О., Кіося Є. О., Павіченко Ю.В.)
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
3360
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку