Презентація до уроку з фізики для 7 класу на тему "Фізика як фундаментальна наука про природу. Методи наукового пізнання. Зв'язок фізики з іншими науками. Лабораторна робота № 1"

Про матеріал

Презентація Microsoft Power Point до уроку з фізики для 7 класу на тему "Фізика як фундаментальна наука про природу. Методи наукового пізнання. Зв'язок фізики з іншими науками. Лабораторна робота № 1. Ознайомлення з вимірювальними приладами. Визначення ціни поділки шкали приладу."

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізика як фундаментальна наука про природу. Методи наукового пізнання. Зв’язок фізики з іншими науками

Номер слайду 2

ЕПІГРАФ УРОКУ Мудрість – це сукупність корисних для життя істин, здобутих розумом, спостереженням і досвідом, - це гармонія ідеї з життям. І. Гончаров.

Номер слайду 3

Фізика – одна з найдавніших природничих наук. У перекладі з грецької слово «фізикс» означає природа. Це слово запровадив один з найавторитетніших учених Давньої Греції – Аристотель (384 – 322 р. до н.е.)

Номер слайду 4

Фізика – фундаментальна наука про природу, вона вивчає її закономірності. Поняття і закони фізики покладено в основу природознавства і техніки.

Номер слайду 5

Фізика вивчає навколишній світ, його будову Мікросвіт Макросвіт Мегасвіт Структурні рівні нашого світу

Номер слайду 6

У стародавні часи існувала тільки одна наука-вона поєднувала всі знання про природу,які зібрало на той час людство. У наші дні ця наука називається природознавством. Фізика Біологія Астрономія Географія Хімія

Номер слайду 7

Номер слайду 8

З давніх-давен людина спостерігала за перебігом природних явищ: грозою літнього дня, випаданням снігу взимку, зоряним небом в ясну ніч, спостереженням за Сонячним затемненням тощо…

Номер слайду 9

Спостереження - це пасивний метод наукового дослідження, при якому спостерігач не впливає на розвиток подій.

Номер слайду 10

Гіпотеза - це спроба пояснити, чому і як відбувається спостережуване явище. 

Номер слайду 11

Експеримент - це цілеспрямоване багаторазове відтворення явища у спеціально створених умовах і планомірне вивчення його під час виконання певних дій.

Номер слайду 12

Моделювання  — це особливий пізнавальний процес, коли людина замість безпосереднього об'єкта пізнання вибирає чи створює схожу із ним модель, досліджує її, а здобуту інформацію переносить на реальний предмет вивчення. Наприклад, модель атома, модель людини, модель будинку…

Номер слайду 13

Схема проведення наукових досліджень: Спостереження - формулювання проблеми - висування робочої гіпотези - проведення наукового експерименту - створення теорії - передбачення нових ефектів.

Номер слайду 14

Приклади вимірювальних приладів: Лінійки Хронометр (секундомір) Рулетка

Номер слайду 15

Приклади вимірювальних приладів: Термометр Динамометр

Номер слайду 16

Шкала приладу являє собою сукупність штрихів, поділок і чисел. Штрихи - це риски, нанесені на шкалі. Поділки - це відстані між двома найближчими штрихами.

Номер слайду 17

Ціна поділки - це значення найменшої поділки шкали вимірювального приладу. Щоб визначити ціну поділки, треба знайти два найближчих штрихи шкали, біля яких написані значення величини. Потім з більшого значення відняти менше й отримане число розділити на число поділок, що знаходяться між ними. 2-1=1 1:10=0,1

Номер слайду 18

Лабораторна робота №1 “Ознайомлення з вимірювальними приладами. Визначення ціни поділки шкали приладу”

Номер слайду 19

ВИКОНАННЯ ЛАБОРАТОРНОЇ РОБОТИ Вивчення інструкції до л.р. Бесіда про дотримання правил безпеки. Виконання роботи згідно інструкції Оформлення письмового звіту Висновок про виконання роботи.

Номер слайду 20

САМООЦІНЮВАННЯ

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

Номер слайду 22

Список використаних джерел Інтернет ресурси http://symmetry.etov.com.ua/product/81479-stend-dlya-kabineta.html http://fizmet.org/L2.htm www.mon.gov.ua http://physics.ucoz.ua/index/fizika_v_shkoli/0-4 http://pedpresa.com.ua/biblioteka/category/pm/fass/

ppt
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 1. Фізика - наука про природу
Додано
13 вересня 2018
Переглядів
4427
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку