Презентація до уроку з фізики для 8 - го класу на тему "Сила струму"

Про матеріал

Презентація до уроку фізики для 8 класу «Сила струму». Яка ознайомить учнів із приладом для вимірювання сили струму та правилами користування ним, містить правила безпеки під час роботи з електричними приладами.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Задача 1 Накресліть схему з’єднання батарейки, двох лампочок і ключа в коло, в якому вмикання та вимикання лампочок здійснюється одним ключем.

Номер слайду 2

Задача 2 Накресліть схему з’єднання батарейки, двох лампочок і двох ключів у коло, в якому кожна з лампочок вмикається та вимикається незалежно одна від одної.

Номер слайду 3

у 3 2 1 А

Номер слайду 4

Сила струму

Номер слайду 5

?

Номер слайду 6

Сила струму – фізична величина, що характеризує швидкість перенесення заряду частинками, які створюють струм, через поперечний переріз провідника. І — сила струму, А; q — електричний заряд, Кл; t — час, с

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Силу струму вимірюють в амперах

Номер слайду 10

Андре Марі Ампер (1775—1836), французький фізик, першим ввів поняття електричного струму.

Номер слайду 11

Під час вимірювань часто застосовують кратні або частинні одиниці сили струму: 1 мкА= 0,000001 А = 10-6 А 1мА = 0,001 А = 10-3 А 1 кА = 1000 А = 103 А

Номер слайду 12

Цікаві факти про блискавку    • Спалах блискавки товщиною в кілька сантиметрів має енергію, достатню, щоб запалити 1 000 000 електричних лампочок по 100 Ват.   • Вдаряючи в піщаний грунт, блискавка сприяє утворенню скла. Після грози в піску можна знайти смужки скла.   • Енергія грозової хмари розміром 10х10 км і висотою 5 км приблизно дорівнює енергії атомної бомби, скинутої на Хіросіму.   Температура блискавки може досягати більше ніж 27 000 градусів за Цельсієм. Це в п’ять разів гарячіше, ніж поверхня Сонця.

Номер слайду 13

Вимірювання електричних величин Установити, для вимірювання якої фізичної величини використовується прилад. Установити, на яке максимальне значення вимірювальної величини розрахований прилад. Перевищення - зіпсує прилад. Установити, для якого струму можна використати. Постійного – тобто струм, який не змінює свого напрямку «- » Визначити ціну поділки шкали приладу. Визначити, яке значення вимірювальної величини показує прилад.

Номер слайду 14

0 1 2 A Амперметр - прилад для вимірювання сили струму

Номер слайду 15

Позначення амперметра у колі:

Номер слайду 16

Амперметри

Номер слайду 17

Амперметри

Номер слайду 18

Для вимірювання сили струму амперметр вмикають у коло послідовно з тим приладом, силу струму в якому вимірюють.

Номер слайду 19

Вимірювання сили струму

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Амперметр вмикається в електричне коло послідовно. Заборонено приєднувати амперметр безпосередньо до джерела.

Номер слайду 22

Закріплення нового матеріалу 1. Які межі вимірювання      сили струму цим приладом? 2. Визначте ціну поділки      даного амперметра. 3. Яку силу струму показує      прилад зараз?

Номер слайду 23

Фізкультхвилинка Слухати ми перестали І тепер всі дружно встали. Будем ми відпочивати, Нумо вправи починати! Руки — вгору, руки — вниз, І легесенько прогнись. Покрутились, повертілись, На хвилинку зупинились. Раз — присіли, другий — встали. Всі за парти посідали, Вчитись знову ми почали.

Номер слайду 24

Визначити ціну поділки шкали і показання даного приладу

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Знайти силу тока в електричній лампі, якщо через неї проходить 300 Кл за 10хв. Розв’язати задачу

Номер слайду 27

Розв’язати задачу Сила струму в колі електричної плитки дорівнює 1,5 А. Який електричний заряд проходить через поперечний переріз її спіралі за 20 хвилин?

Номер слайду 28

Домашнє завдання Вправа 27 (2) стор.145 –дост.рівень Вправа 27 (3) стор.145 –серед.рівень Вивчити визначення та формули по темі.

Номер слайду 29

Дякую за увагу!!

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
1492
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку