Презентація до уроку з курсу "Дизайн і технології" для 2 класу на тему: "Ліплення тарілочки із солоного тіста"

Про матеріал
Презентація до уроку з курсу "Дизайн і технології" для 2 класу на тему: "Ліплення тарілочки із солоного тіста" Мета: ознайомити учнів з технологією ліплення тарілочки із солоного тіста, новими робочими прийомами ліплення; форму¬вати вміння прикрашати виріб, створювати орнамент у певному стилі з композицією, кольором, еле-ментами; формувати уміння вчитися, інформаційно-комунікативну, соціально-трудову, здоров’язбережувальну компетентності; розвивати моторику рук, художній смак, уяву, емоційне позитивне ставлення до світорозуміння, фантазію, творчу активність; виховувати культуру праці, сприяти вихованню естетичного смаку, підвищувати інтерес до декоративно-ужиткового мистецтва, акуратність, наполегливість в досягненні поставленої мети, в прагненні вносити у свій повсякденний труд красу, повагу до праці людей різних професій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліплення тарілочки із солоного тіста Дизайн і технології, 2 клас Підготувала вчитель початкових класів Соледарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 з поглибленим вивченням англійської мови Куплевацька Світлана Вікторівна

Номер слайду 2

КРОСВОРД т   2.і с 4.т о 1. 5. 3.

Номер слайду 3

Переваги солоного тіста · можна приготувати в будь-який момент, не витрачаючи зайвих грошей; · легко відмивається і не залишає слідів; · безпечне при попаданні в рот (якщо замішано без клею); · чудово ліпиться, до рук не липне; · можна сушити в духовці, а можна-просто на повітрі; · фарба гарно пристає, а можливості для розпису майже не обмежені.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Рецепт солоного тіста 2 склянки борошна + 1 склянка дрібної солі + 3/4 склянки теплої води; для кольорового тіста у воду треба додати барвник. Добре розминаємо тісто, щоб воно стало м'яким, без тріщин і не прилипало до рук. На повітрі тісто сохне швидко, тому тримайте його закритим.

Номер слайду 6

ПРАКТИЧНА РОБОТА “ЛІПЛЕННЯ ТАРІЛОЧКИ ІЗ СОЛОНОГО ТІСТА ”

Номер слайду 7

Інструменти і матеріали Тісто Стеки Апельсинові палички Бісер Намистинки Ґудзики Паєтки

Номер слайду 8

Технологічний етап Замісити тісто Виліпити задуманий виріб Висушити виріб Оздобити виріб, розфарбувати

Номер слайду 9

БЕРЕМО КУЛЬКУ І РОБИМО З НЕЇ ПОТРІБНУ ФОРМУ

Номер слайду 10

МОЖНА ВИЛІПИТИ ТАРІЛОЧКУ ІНШОЇ ФОРМИ.

Номер слайду 11

Інтерв’ю з Колобком • Ми сьогодні працювали з … . • Тісто відрізняється від інших матеріалів для ліплення тим, що воно … . • При замішуванні тіста настрій має бути … . • Краще використовувати екопосуд, бо він … .

Номер слайду 12

Чудові вироби! Дякую за роботу!

ppt
Додано
22 травня 2020
Переглядів
1819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку