Про нього говорять: «Я його вживаю, і серце моє радіє». Вироби з цього продукту використовують у харчовій промисловості. Цей продукт використовують понад 3000 років. Без цього виробу не обійдеться жодне свято. Цей продукт виготовляють з насіння дерева, яке переважно росте в Африці та Латинській Америці. Компоненти цього продукту підвищують фізичну, розумову активність. Фармацевти стверджують, що цей продукт є ліками, і насолодою.
ЯК ОБРАТИ ШОКОЛАД?1. Вивчайте склад продукту. Какао-масло і терте какао. Чорний шоколад має містити від 56 до 90 % тертого какао. Молочний шоколад містить терте какао та молоко. Білий шоколад має містити какао-масло. ×Пальмова або кокосова олія, ароматизатори, барвники, підсилювачі запаху і смаку.2. Зверніть увагу на зовнішній вигляд продукту. Рівна глянсова поверхня. Іноді розводи на зворотному боці плитки. ×Плитка матова, сивий наліт, розшарування, нерівність форм.
Шоколадні задачі1. Шоколадка коштує 35 гривень. У неділю в супермаркеті акція: візьми 2 шоколадки — отримаєш третю в подарунок. Скільки шоколадок можна придбати в супермаркеті в неділю, маючи 200 гривень?Змоделювати задачу за допомогою цеглинок ЛЕГО.2. Зібрати “плитку шоколаду”На основу скласти частинки, щоб вийшла плитка.
ШОКОЛАД{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}За. Проти. Містить велику кількість вітамінів А,В, калію, кальцію. Містить багато цукру. Допомагає підняти настрій. Містить шкідливі компоненти. Допомагає краще працювати і думати. Споживання великої кількості шоколаду збільшує вагу, впливає на стан здоров’я та шкіри. Регулярне вживання шоколаду здатне подовжити життя