Презентація до уроку з позакласного читання В. Нестайко « В Країні Сонячних Зайчиків»

Про матеріал

Пропоную презентацію до уроку з позакласного читання В. Нестайко "В Країні Сонячних зайчиків". Вона стане допомогою до запропонованої розробки уроку. Коротко познайомить з життєвим шляхом В. Нестайка, його творами; також діти отримають завдання до уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеволод Нестайко “В Країні Сонячних Зайчиків” Підготувала: вчитель початкових класів Ямпільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Донік Л.Л.

Номер слайду 2

Найвідоміші твори “Тореодори з Васюківки” “В Країні Сонячних зайчиків” “Супутник ЛИР – 3” “Незвичайні пригоди в лісовій школі” “П'ятірка з хвостиком” “Пригоди близнят-козенят” “Робінзон Крузо” та інш. “Чарівні окуляри” “Одиниця з обманом”

Номер слайду 3

Найвідоміші події в житті письменника Всеволод Зіновійович Нестайко народився ЗО січня 1930 р. в м. Бердичеві Житомирської області у сім'ї службовця. 1952р. Закінчив Київський університет. Перші оповідання почав друкувати у 1954р. У 1964р видав книгу «Тореадори із Васюківки» Книга «Тореадори з Васюківки» у 1979 р. рішенням Міжнародної Спілки з дитячої та підліткової літератури при ЮНЕСКО внесена до «Особливо Почесного списку Г.Х.Андерсена». 1982 р. – Лауреат республіканської премії ім. Лесі Українки в галузі дитячої літератури. 20 січня 2010 року президентом України В. Ющенко нагороджений орденом Ярослава Мудрого V ступеня.

Номер слайду 4

Найславніший український казкар. Від дитинства до сучасності Кожного ранку на вулиці Шовковичній, що в самому центрі Києва, можна зустріти високого сивого чоловіка з песиком на повідку. Час від часу він жартівливо посварюється на свого Дюка й усміхнено – замріяно крокує далі…

Номер слайду 5

Завдання групам І група (“Юні актори”) – готують інсценізацію уривка. ІІ група (“Юні художники”) – готують ілюстрації до казки ІІІ група (“Юні декламатори”) – готують виразне читання уривка.

Номер слайду 6

Твори В.Нестайка очима дітей

Номер слайду 7

ppt
Додано
15 квітня 2018
Переглядів
3410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку