Презентація до уроку з технологій в 6 класі НУШ з теми: “Види технік бісероплетіння. Виготовлення новорічної прикраси”

Про матеріал
Презентація стане в нагоді вчителю технологій при вивченні теми "Новорічна прикраса" в 6 класі НУШ. Мета уроку: ознайомитися з видами технік та їх застосуванням при виготовленні виробів з бісеру; виготовити ялинкову прикрасу "Сніжинка" в техніці "петельне" та "коралове" плетіння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Види технік бісероплетіння»Презентація до уроку на тему:6 клас. Технологія виготовлення виробів із бісеру

Номер слайду 2

Мета уроку:ознайомитись з видами технік та їх застосуванням для виготовлення виробів із бісерувиготовити ялинкову прикрасу в техніці «петельне» та «коралове» плетіння

Номер слайду 3

План уроку23 Виконання інтерактивної вправи в Learningapps.org 4 Види технік бісероплетіння1 Правила безпечної праці при роботи з бісером та ножицями. Виготовлення виробу

Номер слайду 4

Види технік бісероплетіння. Паралельне пласке плетіння – саме з цієї техніки зазвичай починається знайомство з бісероплетінням, вона плететься на дроті. Зовні готові вироби складаються з паралельних рядочков, кожен з яких складається з набраних послідовно бісеринок. Паралельне об'ємне плетіння - на відміну від плаского, рядочки з бісеринок розташовані не на одній площині, а поверх один одного. Ця техніка часто використовується для створення об'ємних звіряток.1

Номер слайду 5

Види технік бісероплетіння. Петельне плетіння - елементи, зроблені за допомогою цієї техніки, зовні нагадують петельки. Дугове плетіння (французьке) - плетіння ведеться навколо центральної осі; за допомогою цієї техніки плетуть різноманітні листочки і пелюстки, а також квіти.

Номер слайду 6

Види технік бісероплетіння. Голчате плетіння (коралове) - найчастіше цю техніку використовують для виготовлення окремих елементів, вони виглядають у кінцевому підсумку ніби бісерні голочки. Сітчасте плетіння (ажурне) – використовується при обплітанні різноманітних предметів (іграшок, крашанок, вазочок і т.п.); також застосовується в якості елементів прикрас. Для плетіння викор-ся волосінь, нитка, рідко - дріт.

Номер слайду 7

Види технік бісероплетіння. Мозаїчне плетіння - ця техніка нагадує кладку; при плетінні використовується волосінь, нитка, рідше – дріт; дана техніка чудово підходить для виготовлення фігурних (пласких і об'ємних) виробів. Ручне ткацтво (гобеленове плетіння) – в цій техніці бісер щільно прилягає один до одного, між ним майже немає інтервалів; для плетіння використовується волосінь або нитка. Дана техніка підходить для створення малюнків - як об'ємних, так і плоских.

Номер слайду 8

Перейдіть за покликанням https://learningapps.org/4612555чи за QR-кодом та виконайте інтерактивну вправу2

Номер слайду 9

Правила безпечної праці при роботи з бісером31. Працювати з бісером на однотонній серветці4. Виявлений у ході роботи брак бісеру відкладати в окрему коробочку, щоб не поранити руку.2. Брати на урок лише необхідний бісер і в необхідній кількості.3. Брати бісер із серветки дротиною або серветкою5. Місце роботи повинно бути добре освітленим.

Номер слайду 10

Правила безпечної праці при роботи з ножицями

Номер слайду 11

4Інструменти і матеріали:- бісер № 10 кремового кольору- стеклярус розміру №3 сріблястого кольору- намистини діаметром 6 мм кремового кольору- 130 см дроту діаметром 0,2 мм. Майстер-клас виготовлення сніжинки.pptx

Номер слайду 12

- повторіть, які існують види технік бісероплетіння.- продовжіть і завершіть виконання сніжинки.- фото готового виробу прикріпіть на віртуальну дошку «Padlet».

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку