Презентація до уроку з теми "Чарівний світ кіно", 3 клас

Про матеріал
Розробка уроку для дистанційного навчання , 3 клас, за програмою Рубеля. З відео матеріалами до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чарівний світ кіно

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1. З’єднай попарно слова з їх визначеннями. Дай правильну відповідь: Лібрето Декорації Оркестр Опера Сцена Музичний спектакль, в якому співають. Колектив музикантів, які грають на різних інструментах. Майданчик, на якому проходить вистава. Літературний сценарій опери й балету. Музичний спектакль, в якому співають. Бароко Музика епохи відродження

Номер слайду 4

2. Музична вистава, зміст якої передається мовою танцю, називається______________Закінчи речення.3. Олександр Шимко. Балет «Снігова королева». Якими словами ви розкажете про музичний образ палацу Снігової королеви? Граційний. Величний. Легкий. Холодний. Витончений. Застиглий

Номер слайду 5

Розспівування: День. Ох, який чарівний день!Дібі – рібіДан, дібі, рібі, дан. Дібі – рібі, дан, дан.

Номер слайду 6

Вивчення нової пісні

Номер слайду 7

Побачити бароко Вірші Л. Ратич Музика А. Олєйнікової 1. Вигадливе бароко ми взнали ненароком, І вже нема спокою — нас тягне мандрувать. Хоча б краєчком ока побачити бароко, Щоб цю красу чудову нам завжди пам’ятать. Приспів: Ми будем мандрувати, щоб дивний світ пізнати. Всі стилі та епохи, прадавнє і нове. Скарбів всесвітню казку — майбутнього підказку — Побачим, зрозумієм І в часі збережем. 2. Краса дорогоцінна, мудрована і дивна, Що пишна і парадна - яскравість кольорів. Бароко ти, бароко - то музика висока Орнаменти і барви, прославлення майстрів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Кінематограф — відносно новий вид мистецтва. Його історія порівняно з тисячолітньою історією музики, живопису, театру дуже коротка. Але це не заважає кіно залишатися вже протягом кількох десятиліть найбільш масовим видом мистецтва. А які дитячі фільми ви знаєте? Розкажіть, до яких фільмів належать зображення на сторінці. Якщо у вас не було можливості подивитися ці фільми, знайдіть час і перегляньте їх.

Номер слайду 10

Цікаве кіно зачаровує, дивує, змушує замислитися про події, що відбуваються в нашому житті. Для режисера/ режисерки кіно — це спосіб вираження власних думок, почуттів за допомогою цікавої історії.

Номер слайду 11

Теми допомоги, захисту, боротьби добра зі злом є найбільш необхідними в суспільстві. Кожна людина хоче бути впевнена, що її захистять від несправедливості, допоможуть здолати труднощі. Тому в уяві людей народжуються супер-герої, які можуть подолати будь-які негаразди, захистити знедолених від поганих, злих людей. Розгляньте кадри з різних художніх фільмів. Яких супер-героїв ви впізнали? Що ви можете розказати про кожного з них? Розкажіть, які вчинки вас вразили і чому? Кого з них ви бажали б мати своїм другом/подругою? На якого супер-героя/супер-героїню ви бажаєте бути схожими? Чому?

Номер слайду 12

Фрагменти кінофільмів

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Зробити відео-запис пісні «Співають діти» і надіслати вчителю;Вивчити 1-й куплет і приспів пісні «Побачити бароко»

Номер слайду 15

Дякую за увагу та роботу на уроці!

pptx
Додано
9 квітня 2023
Переглядів
1106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку