Презентація з алгебри у 7 класі - "Множення многочлена на многочлен"

Про матеріал

Важливим завданням вчителя є виявлення і розвиток здібностей і навчальних можливостей кожного учня. Цього можна досягти впровадженням різних форм навчання. Однією з таких форм є нетрадиційні уроки, які активізують діяльність учнів, зацікавлюють їх, розвивають здібності і нахили, самостійність у діях і мисленні, сприяють розвитку творчості, виявленню індивідуальних особливостей.

Один із таких уроків, який може бути використаний для роботи з учнями у 7 класі. Тема презентації - многочлени.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

АЛГЕБРА 7 КЛАС

Номер слайду 2

«Математичні факти і коментарі» Газета «Шкільне життя»Спеціальний випуск

Номер слайду 3

Множення многочлена на многочлен

Номер слайду 4

Мета нашої роботи – випустити номер, підготувавши основні рубрики : І. Актуальне інтерв’ю. ІІ. Вгадай хто це? ІІІ. З перших вуст. ІV. Ми маємо талант. V. Спорт.

Номер слайду 5

1. «Актуальне інтерв’ю». Запитання до класу: Що називають многочленом?2. Що називають стандартним виглядом многочлена?3. Які дії виконують із многочленами?4. Сформулювати правило додавання і віднімання многочленів.5. Як помножити одночлен на многочлен?6. Як помножити многочлен на многочлен?7. Що називають степенем многочлена?

Номер слайду 6

2. Гра «Вгадай хто це?» (6а - с) (6а + с)3(4а + с)(3т – 4п) (3т + 4п)(с + 5)(а + т)гкса(р + п)(7 + т)2т2(4т2 – 2т + 1)(2т - 3)2(2х + у)23а(х – 3а)саурл1)12а + 3с; 4) 3ах – 9 а2; 7) 4т2 – 12т + 9;2) ас + 5а + ст + 5т; 5) 36а2 – с2; 8) 7р + тп + 7п + тр; 3) 4х2 + 4ху + у2; 6) 8т4 – 4т3 + 2т2; 9) 9т2 – 16п2.

Номер слайду 7

З перших вуст (біографічна довідка). Карл Гаусс. У всій історії математики немає нікого, кого можна було б порівнювати з цим вченим за ранньою обдарованістю. Він виявив її, коли йому не було й трьох років. Ще за життя його вважали рівним Архімеду та Ньютону, називали королем математиків. Проте, походження його було далеко не королівським. Син водопровідника, він з’явився на світ у жалюгідному сільському будиночку в Брайживейсі у Німеччині. Він згадував напівжартома, що вмів рахувати раніше, ніж навчився говорити. Став гордістю і матері, і країні, і всього наукового світу. Основна риса наукових робіт цього вченого – їх виключна різнобічність. Улюблений вислів «Не вважати нічого зробленим, якщо ще залишається дещо зробити». У 1799 році цей відомий вчений довів теорему, яка довгий час називалася «основною теоремою алгебри», а тепер носить назву «основної теореми алгебри многочленів».

Номер слайду 8

4. «Ми маємо талант» (робота з підручником).№ 348(1, 3, 4) - біля дошки № 350(2) – коментування із парти № 352 (1, 2, 3) – з допомогою класу

Номер слайду 9

5. Фізкультхвилинка. Вправа « Дерево» Зведіться на ноги , поставте ноги на ширину плечей , заплющте очі . Уявіть себе сильним , могутнім деревом. Ваші ноги – це коріння , що сягає глибоко в землю , дістає води Ваше тіло – це стовбур , що знаходиться в повітрі . Ваші руки – це міцні гілки , що розходяться в сторони . Опустіть руки. Відчуйте себе розкішним молодим деревом , яке зростає з землі. Ви одержуєте енергію від землі через коріння , енергію сонця через гілки . Ваші руки – це гілки , що тягнуться до сонця . Дме легкий вітерець , ви відчуваєте його дотик , листочки під ласкавим промінням шумлять , гілочки легко розгойдуються . Погляньте яке ви високе , струнке , красиве дерево , ви твердо стоїте на благодатній землі …Вправу закінчено . Розплющте очі . Ви сильні і готові працювати .

Номер слайду 10

6. Спорт. Гра «Влучний стрілець» (встановити взаємовідповідність). З(а + Ь)З0аn - 6а3n32. 2с2(8с+ 10)За+Зb3. 6аn(5-а2n2)-5х5 -15х4 у24. (-х-3у2)5х416с3 + 20с25. 4х (7-а2n2)28х - 4х а2n2

Номер слайду 11

Підсумки. Останній листок нашої газети я хочу закінчити такою притчею: Йшов мудрець, а назустріч йому 3 людини, які везли під гарячим сонцем візки з камінням для будівництва. Мудрець зупинився і задав кожному запитання. У першого запитав « Що ти робив цілий день? І той з усмішкою відповів, що цілий день возив каміння. У другого мудрець запитав « А що ти робив цілий день? " І той відповів « А я сумлінно виконував свою роботу». А третій посміхнувся, його обличчя засвітилося радістю і задоволенням « А я брав участь в будівництві храму »Діти, давайте ми спробуємо з вами оцінити кожен свою роботу за урок.-Хто возив каміння? - Хто сумлінно працював? - Хто будував храм?Будь –ласка зробіть свої висновки.

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Запишіть рубрики на наступний номер газети, яка вийде в понеділок, 04 грудня 2017 року: 1. Крок до зірок (повторити § 11)2. Хвилина слави (виконати № 349, №351, №353)3. Кросворд ( Скласти математичний кросворд „Многочлен” )Молодці!!!!! Дякую за цікавий урок і за співпрацю!!!!!

pptx
Додано
9 березня 2018
Переглядів
5179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку