Презентація до уроку з української літератури в 6 класі на тему: "Щедрий на добро внутрішній світ героя. Федько як особистість. Моральні цінності сім'ї"

Про матеріал
Це презентація до інтегрованого уроку з української літератури та практичного психолога за твором Володимира Винниченка "Федько-Халамидник".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Усмішка У народі існує думка: якщо посміхнутися перехожому - він усміхнеться у відповідь; якщо посміхнутися небу – розійдуться хмари і засвітить сонце;якщо посміхнутися Всесвіту – трапиться щось казкове. Тож посміхнімося один одному, щоб нас чекав успіх.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Бажаю Працювати активно! Думати оперативно! Розмовляти чудово! Для всіх обов`язково!

Номер слайду 6

Покарання Федька батьками. Пригоди з повітряним змієм. Смерть Федька. Атмосфера в Толиному будинку. Толя хоче повторити «подвиг» Федька. Поведінка хлопців під час дощу. Суперечка між Федьком та Толею. Порятунок ТоліБайдужість Толі до чужого горя. Події на льодоході

Номер слайду 7

Щедрий на добро внутрішній світ героя. Федько як особистість. Моральні цінності сім'ї

Номер слайду 8

Мета уроку:*характеризувати образи героїв; добирати цитати з твору на підтвердження власних думок; удосконалювати вміння висловлювати власні думки щодо певного кола питань; з’ясовувати різні погляди на одну проблему;*плекати загальнолюдські моральні цінності; створити модель ідеальної сім'ї; вчитися усвідомлено вибирати модель поведінки підлітка в соціумі; спрямувати зусилля дітей на створення такої сім'ї в майбутньому.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Головним називають героя, який діє протягом усього твору і характер його розкрито найповніше. Другорядними називають героїв, які сприяють висвітленню характеру головного героя.

Номер слайду 11

Риса характеру шукає свого героя

Номер слайду 12

Різниця між поведінкою і характером. Бажання виділитись, самоствердитись та зайняти не останнє місце у колективі однолітків будь-яким способом;Браком життєвого досвіду та невмінням аналізувати себе та свої вчинки, прагненням до незалежності;Гормональними змінами в організмі, наслідками яких є висока тривожність, агресивність, надзвичайна чутливість.

Номер слайду 13

Сім'я Федька

Номер слайду 14

Значення слова

Номер слайду 15

Сім'я Толі

Номер слайду 16

Малюнок сім'ї

Номер слайду 17

Незакінчене речення. Мені хочеться вірити, що…Я не буду…Я буду намагатися…

Номер слайду 18

Добро завжди перемагає! Прочитаймо разом слова Шалви  Амонашвілі: «Незалежно від того, чекають від тебе добро чи не чекають –Твори добро. Незалежно від того, помітять твоє добро чи не помітять –Твори добро. Незалежно від того, приймають твоє добро чи відкидають –Твори добро. Незалежно від того, чим будуть платить тобі за добро: добром чи злом –Твори добро. Твори добро і ні у кого не питай дозволу, бо ніхто не може бути володарем твого добра».

Номер слайду 19

Домашнєзавдання

pptx
Додано
4 липня 2022
Переглядів
932
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку