Презентація до уроку з всесвітньої історії для 7 класу на тему: "Вступ. Середньовіччя як період розвитку людства"

Про матеріал

Презентація до другого (після повторення) вступного уроку. Включає поняття історії, історії України, медієвістики, "темних віків"; розгляд значення та місця в історії європейського та українського Середньовіччя; періодизацію історії середніх віків; види історичних джерел; образи і спадщину Середньовіччя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вступ. Середньовіччя як епоха розвитку людства

Номер слайду 2

Історія як наукаІсторія – наука про минуле людстваІсторія України – наука про минуле українського народу та народів, що проживали на території сучасної України

Номер слайду 3

Медієвістика – (medium) - розділ історичної науки, що вивчає Середньовіччя«Темні Віки» - період занепаду блискучої античної культури і перехід до більш примітивних форм. (Зараз: V-VIII ст.)Період панування спрощеної латини. (Ф. Петрарка)

Номер слайду 4

Межі Середньовіччя. Початок Середньовіччя – 4 вересня 476 року, коли римський імператор  Ромул Август відрікся від престолу. Римська імперія впала і з нею Античність, людство вступило в епоху Варварських королівств. Кінець Середньовіччя – 12 жовтня 1492 року, відкриття Америки Христофором Колумбом.

Номер слайду 5

Значення Середньовіччя. Середньовіччя – важлива епоха в розвитку Європи, епоха народження і становлення її народів і цивілізації. Середньовічна історія України – важливий етап у формуванні українського етносу та його культури; розквіту й загибелі Русі-України; входження до європейської цивілізації через утвердження християнства.

Номер слайду 6

Періодизація всесвітньої історії

Номер слайду 7

Місце Середньовіччя в історіїXVVXX1492476 Стародавня. Нова. Середні віки. Новітня0

Номер слайду 8

Періодизація історії Середніх віків. Раннє (кінець V– кінець ІХ ст.)Зріле (розвинуте) – Х – ХІІІ ст. Пізнє –ХІV ст. – ХV ст.

Номер слайду 9

Історичні джерела – об’єкти, за допомогою яких можливе вивчення минулого людстваречовіусніписемніетнографічнівізуальніантропологічні

Номер слайду 10

Образи і спадщина Середньовіччя?Мови, націїПарламенти, конституціїУніверситети. Книгодрукування. Християнство, іслам. Замки. Винаходи. ЕтикетІнквізиція. Переслідування інакодумців. Криваві війни

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Завдання 1-4 (5-6) сторінки 15 усно. Навести приклади історичних джерел доби Середньовіччя усно.* Намалювати джерело з історії європейського Середньовіччя.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Глушакова Ksenia Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Рощук Светлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
19987
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку