Презентація до уроку зарубіжної літератури для 5 класу на тему "Ідея радості життя й відкриття світу у романі Е. Портер « Полліанна»

Про матеріал

Презентація є мультимедійним супроводом до уроку за темою " Ідея радості життя й відкриття світу у романі Е. Портер « Полліанна». Матеріал дозволить урізноманітнити роботу на уроці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1 2 3 4 5 6 7

Номер слайду 4

Кросворд 1.Риса характеру дівчинки 2. Про дівчинку турбувалася – жіноча … 3. Зачіску місіс Сноу Поліанна прикрасила … 4. Ім’я головної героїні роману. 5. Батько дівчинки був … 6. Непривітного незнайомця звали – містер …. 7. Улюблена страва місіс Сноу .

Номер слайду 5

1д о б р о т а 2д о п о м о г а 3г в о з д и к а 4 П   о л л і а н н а 5с в я щ е н и к 6П е н д л т о н 7 х о л о д е ц ь

Номер слайду 6

Тема: Елеанор Портер (1868-1920). "Поліанна". Ідея радості життя й відкриття світу у творі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Риси характеру Поліанни Цікавість, сила волі, оптимізм, люб'язність, щедрість, доброта, щирість, балакучість, винахідливість, турботливість, відкритість, енергійність, душевність, простота, правдивість, відданість

Номер слайду 9

Радість – це … сонце Мама Квіти Веселка Подарунки Усмішка друзі

Номер слайду 10

Що таке радість? Радість - це пісня, радість - це сонечко, Радість - коли усміхається донечка. Радість - із квітів килим строкатий, Радість - це мамині руки і тата. Радість - веселки шарфик барвистий, Радість - із зірок сріблясте намисто. Радість - дарунки, радість - це свято, Радість - це сніг, перший, ніжний, лапатий. Радість - оцінка, радість - це друзі, Радість - метелик в зеленому лузі. Радість - робота, радість - це успіх, А після всього - втомлений усміх. Найголовніше для вас, любі діти, - Бачити радість навкруг і радіти, Вміти її по краплинах збирати І одне одному їх дарувати. Т. Цидзіна

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Евристична бесіда: - Яку ж радість приносила Поліанна? - Кого першого вона навчила грати свою гру? Чи легко Ненсі було зрозуміти правила гри? - Чи навчилася Ненсі грати в радість? - Кого ще навчила грати дівчинка свою гру? - Як до її гри поставилася хвора жінка? Чи змінилась вона? - Чи приносило радість дівчинці те, що все місто грає? - Чи змінилися жителі містечка, граючись у радість? - Чому кожен мешканець приходив до дівчинки з повідомленням, що він грає її гру?

Номер слайду 13

Роль Поліанни

Номер слайду 14

“Після того, що трапилось…” Зміни, які відбулися з жителями Белдінгсвіля. Тітонька Поллі. «О дівчинко моя, я така щаслива! Я така рада!» М-р. Пендлтон. «Сердце стало м’яким і люблячим» Лікар Чілтон. “Мила дівчинко, ти зробила найрадіснішу справу в світі!” М-с. Сноу. “Плете шапочки та ковдри. Вона рада, що може це робити.” Джиммі Бін. “Містер Пендлтон - справжня родина.”

Номер слайду 15

Гра “Радість”. Правила гри. 1. Завжди посміхатись. 2. У поганому знаходити щось хороше? 3. Ніколи не сумувати? 4. Думати про те, що щось може бути гіршим. 5. Ніколи не сміятися з чужого горя. 6. Дарувати радість людям, які тебе люблять, які тобі небайдужі.

Номер слайду 16

Радість життя – це………

Номер слайду 17

Кожний день не може бути гарним, але щось гарне є в кожному дні

Номер слайду 18

РАДІЙТЕ ЖИТТЮ!

Номер слайду 19

Домашнє завдання Після виходу у світ книги про Полліанну, у Америці були створені клуби Полліанни. Пропоную створити такий клуб і у нашому селищі. Звичайно, у цій справі потрібна й ваша допомога – намалюйте запрошення для усіх бажаючих та напишіть твір-мініатюру « Як би змінилося наше селище, якби у ньому жила Полліанна?»

Номер слайду 20

ppt
Додано
20 лютого 2018
Переглядів
7107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку