Презентація до уроку "Зимові фантазії." 2 клас НУШ

Про матеріал
Урок музичного мистецтва для 2 класу НУШ, за програмою Р. Б. Шияна. Матеріал уроку розроблено до підручника «Мистецтво» 2 клас, автори: О.Калініченко, Л.Аристова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цю музику зустріла випадково -Шукала в творах неймовірну тишу,Яка зникає потім вибухово -І це нарешті в мене дійсно вийшло!Мелодія шаленого кохання -Відверте спілкування скрипки й моря,Спочатку схоже на сумне зітхання,А потім ніби вибухають зорі…Повільно, швидко, потім знов повільно -Звучання експресивне й динамічне,Мелодія струнка, класична й вільна,Глибока емоційно, наче вічність…У звуках скрипки був життя початок -мелодія дитину сповивала,На скрипці грав «як Бог» Вівальді батько. В соборі Марка й оперних виставах…Він готувався до богослужіння,Одержав сан священика, і месу. Мав повне право вести самостійно,Але на довгі роки став маестро…Його сонати залунали всюди,Зачарували навіть серце Баха,«Чотири пори року» знають люди. Чайковського, Вівальді й Гайдна…Весна – святе народження дитини,А літо – символ юності й кохання,Пора осіння – зрілість для людини,А взимку старість – це пора остання…Закохана в мелодію Вівальді,Танцює кров в моєму міокарді… Ольга Шнуренко. Закохана в мелодію Вівальді

Номер слайду 2

Тема уроку: ЗИМОВІ ФАНТАЗІЇ

Номер слайду 3

Антоніо Вівальді1 частина концерту «ЗИМА» з циклу «ПОРИ РОКУ»Увага! Гіперпосилання!Натисніть на зображення!

Номер слайду 4

ОБРОБКА – це «прикрашання» мелодії музичного твору, переклад для виконання на інших музичних інструментах.

Номер слайду 5

«Jingle Bells» (укр. «Дзвін дзвіночків») — найвідоміша та найчастіше виконувана американська різдвяна пісня у світі. Написана Джеймсом Лордом П'єрпойнтом (1822-1893) у 1857 році та вперше опублікована восени того ж року до приуроченого американського національного свята Дня подяки. Пізніше, пісня була пов'язана лише з Різдвяними і Новорічними святами, та була перекладена майже всіма мовами світу. Протягом півтора століття композиція багаторазово переспівувалася різними виконавцями, а її текст постійно змінювався, однак особливу популярність здобула пісня у версії 1940-х років, що вперше виконана Бінгом Кросбі. РИТМІЧНА ХВИЛИНКАУвага! Гіперпосилання! Натисни на малюнок!

Номер слайду 6

Новий вже скоро рік Прийде на наш поріг І щастя повний міх Він принесе для всіх. Зайде у кожен дім І покладе на стіл Чарівні, не прості – Дзвіночки дінь-ділінь. Ті дзвоники добра В передчуттях Різдва Дзеленькають: «Пора Повірити в дива»… Вже впала ночі тінь З-під зоряних склепінь Та чути ніжний дзвін Дзвіночків дінь-ділінь. Увага! Гіперпосилання на відео! Натисни на дзвоники!

Номер слайду 7

МУЗИКОГРАМА

Номер слайду 8

ВОКАЛЬНА РОБОТАУвага! Гіперпосилання на відео! Натисни на картинку!

Номер слайду 9

ЗВОРОТНІЙ ЗВ`ЯЗОКЩо запам'яталось?Що нового дізнались?Що вдавалось найкраще?Який твір хотіли почути ще раз?

pptx
Додано
17 листопада 2022
Переглядів
1077
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку