Презентація до уроку "Зірка Мензатюк "Таємниця козацької шаблі"

Про матеріал

Презентація до уроку "Зірка Мензатюк "Таємниця козацької шаблі" для 6 класу

Категорія – фантастика.

Жанр – казковий детектив.

Мова видання -українська.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зірка Мензатюк ,,Таємниця козацької шаблі”.

Номер слайду 2

Категорія – фантастика. Жанр – казковий детектив. Мова видання -українська.

Номер слайду 3

Детективна історія Ця історія починається з того , що в родині далеко не пересічних українців ,, справжніх патріотів” з`являється машина червоного кольору ,, корида”. Машка (так лагідно називають не новий автомобіль) незвичайна , але про те ніхто не знає.

Номер слайду 4

Пошуки козацької шаблі Наталка (героїня) разом із батьками вирушає на пошуки старовинної козацької шаблі , щоб її врятувати від знищення чи продажу за кордон. Їм протистоять підступні темні сили , чорти , які приймають людські подоби.

Номер слайду 5

Повернемося на початок. Дізналися герої про таку важливу для країни шаблю від ,, патріотично налаштованого” привида.

Номер слайду 6

Ось який він , той козак : ,, У пановій Богдановій квартирі на Русанівці уподобав собі з`являтися один привид , дуже патріотично налаштований. Зазвичай то траплялося в дні національних свят чи після мітингів , бо привид любив обмінюватися враженням з паном Богданом – така собі звична розмова інтелігентів на кухні про національне та сучасне.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Зірка Мензатюк Зірка Мензатюк народилася 21 жовтня 1954 року в селі Мамаївцях Чернівецької області. Писати почала в другому класі. Це сталося так: одного разу вчителька задала написати переказ твору ,,Ліс восени”. Почавши з переказу, Зірка написала про лисячу нору , яку бачила в лісі, про білку, що збирала горіхи …

Номер слайду 9

Зірка Мензатюк Так їй сподобалось викладати на папері власну розповідь , що письменниця на цьому не зупинилась і написала ще й віршовану ,, Казку про кицю Мурку і дівчинку Ганну” , а в наступні дні – чимало віршиків.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Відзнаки і нагороди Літературна премія імені Наталії Забілої (2005). Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно – мистецькі твори для дітей та юнацтва (2007). Книжка ,, Казочки – куцохвостики” здобула титул ,, Книжка року 2006”…

Номер слайду 12

Книжки Зірки

Номер слайду 13

Книжки Зірки

Номер слайду 14

Дякую за увагу !!!

ppt
Додано
6 січня 2019
Переглядів
2780
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку