Презентація до відкритого уроку Генріх Бель

Про матеріал
Генріх Белль. «Подорожній, коли ти прийдеш у Спа…»Осуд антигуманної сутності війни, розкриття її руйнівних наслідків для цивілізації та душі. Мета: З’ясувати особливості творчого шляху Г. Белля, проаналізувати його оповідання «Подорожній коли ти прийдеш у Спа», визначити провідний мотив твору і функції обірваної цитати, створити умови для подальшого усвідомлення суті війни та її неприпустимість». Виховувати любов до життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Генріх Белль. «Подорожній, коли ти прийдеш у Спа…»Осуд антигуманної сутності війни, розкриття її руйнівних наслідків для цивілізації та душі.

Номер слайду 2

Мета: З’ясувати особливості творчого шляху Г. Белля, проаналізувати його оповідання «Подорожній коли ти прийдеш у Спа», визначити провідний мотив твору і функції обірваної цитати, створити умови для подальшого усвідомлення суті війни та її неприпустимість». Виховувати любов до життя.

Номер слайду 3

Війна… Друга світова війна…Якими раціональними мотивами можна пояснити те, що посеред цивілізованої Європи відбувається війна з мільйонними жертвами?! Як зрозуміти, що посеред тієї самої Європи створюються чітко налагодженні «виробництва, мета яких одна – знищення мільйонів людей.» Який міфічний Вельзевул міг поділити навпіл багатомільйонний народ, одна частина якого позбавлена свобод і життя, взагалі без будь-яких на те підстав?!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Війна

Номер слайду 6

Німці. Нація філософів і композиторів хто дав світові Бетховена, Гете, Шиллера, Гегеля, Канте, Ніцше. Що сталося з країною? Чому німці обрали своїм лідером Гітлера з його Гебельсом? Чому нацистські ідеї заволоділи їхніми умами? Та погодьтеся не Гітлер визначає образ нації і не Ельза Кох, а Гете і Шилер, автори літературних шедеврів серед яких і лауреат Нобелівської премії – Генріх Белль.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

124356789 Кроссенс «Знайомство»1. Народився в місті Кельн.2. Виховання нацистської молоді.3. Солдат Другої світової війни.4. 6 років війни на Західному та Східному фронтах і зокрема в Україні.5. Перебування у таборі для віськовополоненних.6. Навчання в Кельнському Університеті.7. Вручення Нобелівської премії.8. Літературна спадщина.9. Пам’ятник Г. Беллю у Берліні.

Номер слайду 9

Бесіда за повідомленням. Як ви вважаєте, якими були погляди письменника на війну?З чим була пов’язана Друга світова війна для рядових німців?Зверніть увагу на висловлювання Г. Белля: «Солдатам – а я був солдатом – слід нарікати не на тих, проти кого їх посилали воювати, а тільки на тих, хто посилав їх на війну.» Чи були героями всі ті, хто волав, молився і проклинав в окопах, госпіталях, на сходах і в підвалах, на вантажних машинах, на возах, у залізничних вагонах?..

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Прийом «Вільний мікрофон»Який настрій викликає це оповідання?Чи можемо ми назвати цього солдата ворогом, загарбником? Яке слово найкраще характеризує до його?3. Чому автор обирає героєм юнака, який тільки вийшов зі шкільної лави?

Номер слайду 37

Прийом «Сходи успіху»Приклади, знизу доверху:нічого не зрозумів, залишилося запитання, все зрозумів;потрібна допомога, маю додатково повторити, упевнений у власних знаннях;почув і забув, почув і не зрозумів, побачив і запам’ятав, зможу пояснити іншим;мені ще варто багато працювати, у мене є невеликі результати, на досягнутому не зупинюся, у своїй навчальній діяльності я досягнув вершин.

Номер слайду 38

pptx
Додано
3 квітня 2023
Переглядів
733
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку