Про матеріал
ПЛАН УРОКУ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ
Тема програми: Плодівництво. Весняні роботи в плодовому саду.
Тема уроку: Щеплення плодових дерев.
Мета уроку:
Навчальна мета: Формування уміння підбирати інвентар; організація робочого місця, ознайомлення з основними прийомами щеплення плодових дерев, проведення науково-дослідницької роботи по підготовці підщеп та прищеп до щеплення та щеплення плодових дерев.
Виховна мета: Виховувати інтерес до процесу пізнання. Виховувати в учнів любов до майбутньої професії. Дбайливе відношення до навколишнього середовища, інвентарю, самостійність в прийнятті рішень.
Розвиваюча мета: Розвивати в учнів пам'ять, логічне мислення, зв'язне мовлення, вміння аналізувати, порівнювати, творчий підхід до організації виробничого процесу. Самостійно робити висновки і узагальнення.
Тип уроку: урок узагальнення та систематизації знань, умінь, навичок.
Дидактичне забезпечення: проектор, мультимедійна дошка, мультимедійна презентація, відеоматеріал, інструкційно-технологічні картки до виконання роботи, роздатковий матеріал.
Матеріально – технічне забезпечення: секатор, пилка садова, ножі садові(окуліровочний, копуліровочний), секатор для щеплення, стрічка для замотування місця щеплення, садовий вар, спирт(для дезінфекції інструменту), живці, підщепи.
Тривалість роботи – 6 годин.
Міжпредметні зв'язки: - плодоовочівництво, охорона праці, біологія та екологія.
Список основної та додаткової літератури:
Основна:
1. Барабаш О.Ю. Технологія вирощування овочів і плодів. – К.: Вища школа, 1993. – 324 с.
2. Барабаш О.Ю. овочівництво.-К.: Вища школа, 1994.
3. Барабаш О.Ю., Федоренко В.С. Овочівництво і плодівництво.-К.: Вища школа, 1987.
4. Барабаш О.Ю. Технологія виробництва овочів і плодів. – К.: Вища школа, 2004.
5. Гіль Л.С., Пєшковський А.І. Сучасні технології овочівництва закритого і відкритого ґрунту. Ч.І. Закритий грунт: Навчальний посібник.- Вінниця: Нова книга, 2008.
6. Каблучко Г.О. Гапоненко Б.К. Плодівництво.-К.: Вища школа, 1990.
7. Лихацький В.І., Бур гарт Ю.Е. Овочівництво. Практикум.- К.: Вища школа, 1994.
8. Підберезький В.Г. Плодоовочівництво: Навчальний посібник.-К.: 2007.
9. Усик Г.Е., Овочівництво.-К.: Вища школа, 1988.
Допоміжна:
10. Технологія виробництва овочів і плодів: Підручник /О.Ю. Барабаш, В.С. Федоренко та ін. – К.: Вища школа, 1993. – 326 с.
11. Овочівництво і плодівництво. 3-е видання, доповнене і перероблене Білецький П.М., Роман І.С. – К.: Вища школа, 1978. – 448 с.
12. Г.Є. Усик, О.Ю. Барабаш Овочівництво – 2-е видання, перероблене. – К.: Вища школа, 1988. – 269 с.
13. Овочівництво. Білецький П.М.- К.: Вища школа, 1970. – 420 с.
14. Плодівництво: Навчальний посібник / Г.О. Каблучко, Б.К. Гапоненко та ін.- К.: Вища школа, 1990.
15. Лихацький В.ІФ., Бур гарт Ю.Є. Овочівництво: Практикум. – К.: Вища школа, 1994.
16. Матвєєв В.П., Рубців М.И. Овощеводство. – М.: Агропромиздат, 1985.
17. Плодоводство. Под ред. В.А. Клесникова. – М.: Колос, 1979.
18. Алиев Э.А., Смирнов Н.А. Технология возделывания овощных культур и грибов в защищенном грунте. – М.: Агропромиздат, 1987.
19. Промышленное садоводство. Сенин В.И., Клочко П.В. и др. – К.: Урожай, 1987.