презентація до Виховної години

Про матеріал
Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld» у 2010 році.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітній день читання вголос

Номер слайду 2

Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «Lit. World» у 2010 році. У 2023 році Всесвітній день читання вголос відзначається 1 лютого. Це день, присвячений силі грамотності та тієї радості, яка виникає, коли ми розповідаємо вголос історії в сім'ї, класі і суспільстві.

Номер слайду 3

Мета Всесвітнього дня читання вголос полягає у тому, щоб надати можливість людям в усьому світі відчути, яке це насправді задоволення — просто читати вголос для інших; щоб нагадати усім про те, що освіта є одним з основних прав людини і це право має кожна людина у світі.

Номер слайду 4

Читання вголос розвиває швидкість мовлення. Це розширює словниковий запас. Гарне читання вголос потребує часу. Це не те, що можна квапити або втискати. Необхідно обговорювати, ділитися почуттями і робити прогнози. Процес покращує розуміння й активне слухання. Читання вголос знижує стрес і робить нас щасливими.

Номер слайду 5

Краще запамятовується під час безпосереднього читання вголос, що свідчить про те, що вплив відбувається не тільки від чуття слів, а й від їхнього вимовляння.

Номер слайду 6

Читання дитині вголос також має безліч переваг. Воно допомагає їм розвивати навички мислення, зміцнює навички слухання і підвищує грамотність. Читання вголос - це також чудовий спосіб встановити міцний зв'язок із вашим малюком!

Номер слайду 7

Читання вголос сприяє тому, що дитина читатиме більше книг, а також поповнює її словниковий запас.

Номер слайду 8

В кожнім домі, в кожній хаті-У містах і на селі,-Хто навчився вже читати,Має книжку на столі. Дружба з книгою – це свято,Не було б його у нас,Ми не знали так багато. Про новий і давній час

Номер слайду 9

Книга вас завжди навчить,Як на світі треба жить. Вчитель виведе в дорогуІ прийде на допомогу.

Номер слайду 10

Загадки про книги. Дуже я потрібна всім:І великим, і малим. Всіх я розуму учу,А сама завжди мовчу.

Номер слайду 11

У кожній родині вони бувають,Хто з ними дружить – багато знає. Розкажуть про все на світі вониЇх люблять дорослі і діти.

Номер слайду 12

В останні роки під час святкування Всесвітнього дня читання вголос проводиться міжнародна акція, котра складається з 4-х простих кроків:1. Вибір книжки.2. Вибір зацікавленої аудиторії.3. Читання книжки вголос.4. Фотографування під час заходу та розміщення фото у соціальних мережах із мітками #World. Read. Aloud. Day #Всесвітній_день_читання_вголос #Читаємовголос і т. д.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
1 лютого 2023
Переглядів
110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку