Презентація до виховної години

Про матеріал

Дану розробку можна використати як частину позакласного заходу з біології у 6 класі чи елемент уроку природознавства 3-5 класів. Також можна використати матеріал на виховній годині.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІД ЗЕРНИНИ – ДО ХЛІБИНИ

Номер слайду 2

Хліб - усьому голова. А чи замислювалися Ви, чому саме хліб? Чому так високо цінувався та вшановувався хліб у всі часи у всіх народів? На ці та інші запитання ми спробуємо дати відповідь у нашій вікторині. 

Номер слайду 3

Колосок Він виріс із зерниночки, З тоненької билиночки. Вітри блакитні віяли, А хмарки дощик сіяли. Волоссячко пишається, На сонці наливається, І під вітрами буйними Шумить, шумить воно. Ой, буде втіха кожному, Хто виростив і виходив Це золоте зерно!

Номер слайду 4

Хліб Тільки – но з печі, Скоринка в золі – Свіжа хлібина  Лежить на столі. День розпочався З цієї хлібини... В ній наш достаток, Могутність країни, Наших морів Не стривожена синь, Шлях до зірок У космічну глибінь. Кажуть в народі Правдиві слова: Хліб – годувальник – Всьому голова!

Номер слайду 5

Українська народна легенда "Хліб і золото"

Номер слайду 6

Загадки Одне кинув - жменю зібрав Восени лягло, взимку спало, Навесні зійшло, а влітку вусатим стало

Номер слайду 7

Зерно

Номер слайду 8

Тисяча братів одним поясом підперезані

Номер слайду 9

Сніп

Номер слайду 10

Ноги на полі, Тіло в стодолі, А голова на столі.

Номер слайду 11

Пшениця

Номер слайду 12

Що два тижні зелениться, Що два тижні колоситься, За два тижні одцвітає, Ще два тижні наливає І два тижні підсихає?

Номер слайду 13

Жито

Номер слайду 14

У борг зерно візьме - Паляницю поверне. Море безкрає Золотом сяє, Котить поволі Хвилі шовкові.

Номер слайду 15

Пшеничне поле

Номер слайду 16

З поля зжинають, У млині перетирають, В печі гублять, Клянуться, що люблять. В кожнім місті і селі Головний він на столі.

Номер слайду 17

Хліб

Номер слайду 18

Як навколо об'їси -  Серединки не проси. Ми такі гостинці - Дірка в серединці.

Номер слайду 19

Бублики

Номер слайду 20

Що це за пан - З тіста жупан, Сиджу у жупані, Сам у сметані.

Номер слайду 21

Вареник

Номер слайду 22

Їх любить кожен, На сонце схожі, Смачнющі оці Тоненькі...

Номер слайду 23

Млинці

Номер слайду 24

Їх цінують за начинку. В них ховають сир, родзинки, Сливи, яблука і мак, Різні овочі на смак. Як же зветься цей дружок) Відгадали? ...

Номер слайду 25

Пиріжки

Номер слайду 26

ВІД ЗЕРНИНИ – ДО ХЛІБИНИ

Номер слайду 27

Цікаво про хліб У музеї швейцарського міста Цюриха зберігається коржик, спечений близько шести тисяч років тому. Його знайшли при розкопках будівель на палях на місці висохлого озера.

Номер слайду 28

У давнину в останній день жнив у село приносили прикрашений стрічками сніп і зберігали його цілу зиму як запоруку майбутнього врожаю.

Номер слайду 29

У давнину хліб оздоблювали насічками, рисунками. Найчастіше на хлібі зображали зерна, бойовий лук, стріли. Стріли і лук - захисники хлібного поля.

Номер слайду 30

З одного зернятка пшениці можна одержати близько двадцяти міліграмів борошна. А для приготування одного батона треба змолоти приблизно десять тисяч зернят.

Номер слайду 31

Хлібне дерево Серед тропічних лісів Азії, в Африці, на Мадагаскарі ростуть хлібні дерева, що відіграють велику роль у харчуванні населення. Плоди хлібного дерева їдять у сирому, вареному, печеному вигляді.

Номер слайду 32

Правила хорошого тону: хліб береться не виделкою, а руками; хліб ножем краще не різати, а відламувати маленькими шматочками;

Номер слайду 33

за бажанням маленькі шматочки хліба можна намащувати маслом, при цьому масло беремо помалу з масельнички на край власної тарілки; що бутерброд було зручніше їсти, його розрізають в своїй тарілці, користуючись виделкою та ножем.

Номер слайду 34

Хліб - один з основних продуктів харчування людини.Потреба в ньому становить від 300 до 500 г на добу, залежно від віку людини, характеру праці. Цінність хліба в тому, що він містить майже всі поживні речовини, необхідні людині.

ppt
Додано
10 липня 2018
Переглядів
1860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку