Презентація до виховної години " Егоїзм - добро чи зло?"

Про матеріал
Презентація до виховної години " Егоїзм - добро чи зло?" Мета : формування в учнів навичок самоаналізу, вміння вести дискусію , висловлювати власну думку . Сприяння розвитку моральних почуттів і рис особистості .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сформувати в учнів навички самоаналізу, вміння вести дискусію та висловлювати власну думку Вітаємо Вас у студії «Вільне слово»!

Номер слайду 2

ЕГОЇЗМ ДУША ЩЕДРИЙ ДУШЕВНА ЩЕДРІСТЬ АЛЬТРУЇЗМ

Номер слайду 3

Сердце чьё смягчил Кому подал руку Кому облегчил душевную муку: Чью старость утешил? Кого осчастливил? Кого на дорогу торную вывел?

Номер слайду 4

Дід розповів онуку притчу про боротьбу двох вовків. В кожній людині йде боротьба, схожа на боротьбу цих вовків. Один представляє добро: мир, любов, надію, істину, душевну щедрість, вірність. Онук, вражений до глибини душі, запитав: «А який вовк перемагає?». Дід посміхнувся і відповів: «Завжди перемагає той вовк, якого ти годуєш»

Номер слайду 5

Будьте ввічливими, добрими, уважними, поважайте старших Будьте терпимі один до одного, але не миріться з їхньою незадовільною поведінкою. Не бійтеся допомагати іншим, в першу чергу слабким та хворим.

Номер слайду 6

Добрі слова - коріння Добрі думки – квіти Добрі справи - плоди Добрі серця - сади

Номер слайду 7

Не говори про доброту, Коли сам не сяєш Коли у радощах витаєш Забувши про чужу біду Бо доброта не тільки те, Що обіймає тепле слово. В цім почутті така основа, Яка з глибини душі росте Коли її не маєш ти, То раниш людяне в людині Немає вищої святині, Ніж чисте слово доброти

ppt
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
1199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку