Презентація до виховної години "Мистецтво бути щасливим" для 10-11 класу.

Про матеріал

Презентація має допомогти в проведенні виховної години для учнів 10-11 класу, для студентів коледжів. Виховна година "Мистецтво бути щасливим" допоможе сучасним дітям зрозуміти складну філософську категорію "щастя"...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво бути щасливим Мета: допомогти студентам зрозуміти складну філософську категорію «щастя», дати можливість упевнитися їм, що досягнення щастя залежить від їхніх особистих зусиль, виховати людяність, працьовитість.

Номер слайду 2

ЩАСТЯ Щастя – це вічна дорога земна, Щастя – це літо, зима і весна, Щастя – це сонце, злива і сніг, Щастя – це пісню ділити на всіх, Щастя – це віра в добро і любов, Щастя – це музика вільних дібров, Щастя – це друзі і рідний твій дім. Щастя – це світ, подарований всім.

Номер слайду 3

Як пояснюють слово щастя словники?… Щастя – це стан цілковитого задоволення життям; вияв радості від спілкування з рідними, близькими; успіх, удача. (Тлумачний словник української мови). Щастя – поняття моральної свідомості, що позначає стан людини, який найбільше відповідає внутрішній задоволеності повнотою й осмисленістю життя, здійсненням свого людського призначення. (Український педагогічний словник). Щастя – благополуччя, земна благодать, бажання жити без горя, смутку, тривоги, спокій і задоволення взагалі, усе бажане, усе те, що заспокоює і задовольняє людину, за переконаннями, смаками і звичками її. (Словник Даля).

Номер слайду 4

Поняття «щастя» в прислів’ях та приказках Щастя без розуму - торбина дірява. Кому щастя, тому й доля. Кому щастя, тому й півень несеться. Не родись багатий та вродливий, а родись при долі та щасливий. Аби щастя, а розум буде. В щасті не без ворога. З щастям по гриби ходити, з щастям рибу ловити, а без щастя ніде, ані за поріг.

Номер слайду 5

Вислови про щастя видатних людей «Щастя – це трикутник, а в нім три сторони: віра, надія, любов» Богдан-Ігор Антонич «В житті існує тільки одне щастя – кохати і бути коханою» Жорж Санд «До щастя дорога веде через річку – та річка із крові та трішки із сліз, але ти не бійся. Не втопишся. Лізь» Василь Симоненко «Шукаємо щастя по країнах, століттях, а воно скрізь і завжди з нами; як риба в воді, так ми у ньому, і воно біля нас шукає нас самих» Григорій Сковорода «Не ганяйся за щастям: воно завжди в тобі самому» Піфагор «Щасливий той, хто щасливий у себе вдома» Лев Толстой «Щастя дається тому, хто багато працює» Леонардо да Вінчі «Дбаючи про щастя інших, ми знаходимо своє власне» Платон «Найпрекрасніші і водночас найщасливіші люди ті, хто прожив своє життя, піклуючись про щастя інших» В.Сухомлинський «Людина, яка думає тільки про себе і шукає в усьому свою вигоду, не може бути щасливою» Сенека «Щастя – як здоров’я: якщо його не помічаєш, значить воно є» Іван Тургенєв «Джерело щастя – сім’я» А. Макаренко

Номер слайду 6

Підкова на щастя

Номер слайду 7

Анкетування студентів групи ЕРМ-21 «Для мене щастя це…» На І місці – сімейний добробут на ІІ місці – здоров’я на ІІІ місці – кохання

Номер слайду 8

Хто може бути щасливим? Той, хто любить людей, хто дбає про них. Той, хто має мету і домагається її. Хто вірить у щастя. Хто займається улюбленою справою.

Номер слайду 9

Що ми повинні робити, щоб стати щасливим? По-доброму ставитись до інших, завжди бути готовим допомогти людині, яка потребує твого співчуття, поради або допомоги. Будь-яку працю перетворювати на творчість. Пам’ятати, що гроші важлива складова твого життя, але не головна.. Дарувати щастя людині, яку любиш і цінувати її щире ставлення до тебе. Постійно працювати над вдосконаленням власної особистості. Сприймати життя оптимістично.

Номер слайду 10

Скільки є людей повсюди, Стільки в світі щастя є. Ніби ж всі подібні люди, Щастя в кожного своє.

Номер слайду 11

І рецепту тут немає, Як на торт чи на пиріг. Кожен свій рецепт шукає Серед тисячі доріг.

Номер слайду 12

Ложку дьогтю в бочку меду І, дивись, пропало все. Щастя завжди попереду Вогник радості несе.

Номер слайду 13

Щастя вогником засвітить, Ніби папороті цвіт. Хтось зірве, хтось не помітить І повз нього піде в світ...

Номер слайду 14

Так Щастя і Життя як дві подруги!!! Життя починається та щастя разом із ним настає!!! Щастя закінчується… і ніби Життя пішло від тебе разом з Щастям…

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Фільм про лелеку

Номер слайду 17

ppt
Додано
16 листопада 2018
Переглядів
2493
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку