Презентація до виховної години на тему "Ми українці - честь і слава незламним!"

Про матеріал
Матеріал резентації може бути використаний для проведення виховних годин на патріотичну тематику
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ми – українці: честь і слава незламним!

Номер слайду 2

Вже півроку Україна живе в умовах найжорстокішої війни, яка була розв’язана росією в Європі після Другої світової війни. Для нашої країни вона стала народною війною за незалежність і суверенітет, за цивілізаційний вибір і приналежність до європейської цивілізації.

Номер слайду 3

Війна, як ніколи, згуртувала українську націю, мобілізувавши весь її потенціал на відсіч ворогу. Вона торкнулася кожної української родини, стала частиною нашого життя, а перемога у ній стала спільною метою всього українського народу. Стійкість та незламність українців на шляху до Перемоги сьогодні захоплюють весь світ.

Номер слайду 4

Україна вистояла завдяки героїзму Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонників, формувань територіальної оборони, добровольчих формувань, волонтерам, кожного українця які з перших хвилин ціною власних життів стримували натиск ворога.

Номер слайду 5

Героїзм слід розглядати як найвище виявлення самовідданості й мужності у виконанні громадянського обов'язку, як окремою особою, так і підрозділами, та містами в цілому.

Номер слайду 6

Геро́й/Героїня — особа, що проявляє вищу форму мужності, розв'язує суспільно значущі конфлікти; яка за свої досягнення чи якості розглядається як ідеал, приклад для наслідування. Герой береться за розв'язання, як правило, виключних за своїми масштабами і труднощами завдань. Він бере на себе підвищені обов'язки і більшу відповідальність, ніж люди, які керуються загальноприйнятими нормами поведінки.

Номер слайду 7

Так вже склалося, що український народ із сивої давнини, героїчно та мужньо відбудовує свою державність - устрій усього матеріального і духовного буття цілого народу.

Номер слайду 8

Хто з київських князів казав: «Іду на ви»?

Номер слайду 9

Правління Святослава (964-972) залишилось в історії Київської держави перш за все як доба майже безперервних військових походів. Перед військовим походом чи битвою Святослав завжди попереджав свого ворога словами: «Хочу йти на вас!», «Не посоромлю землі Руської!»,«Мертві сорому не знають!»

Номер слайду 10

Хто з київських князів хрестив своїх сучасників?

Номер слайду 11

Володимир Великий видатний політик і адміністратор він здійснив серію вдалих реформ. У 988р. запровадив християнство. За період його правління Київська Русь досягла значного політичного, економічного і культурного розвитку, і стала однією з найбільших держав Європи.

Номер слайду 12

Що означає слово «козак»?

Номер слайду 13

Слово «козак» має кілька визначень, серед яких «вершник; вільна озброєна людина»

Номер слайду 14

Хто заснував Запорізьку Січ?

Номер слайду 15

Князь Дмитро Байда Вишневецький. У 1556 р. Вишневецький зібрав розрізнені козацькі угруповання і збудував на острові Мала Хортиця фортецю, яка мала стати захисним кордоном від татар. Цю подію вважають початком Запорозької Січі

Номер слайду 16

Хто очолив національно-визвольну боротьбу українського народу та заснував козацьку державу Гетьманщину?

Номер слайду 17

Взимку 1648р.козаки обрали гетьманом Війська Запорозького Б. Хмельницького саме він і очолить національно-визвольну боротьбу українського народу та заснує козацьку державу Гетьманщину

Номер слайду 18

Найвідоміший козацький танок?

Номер слайду 19

Гопак – бойовий танець. Кожен рух якого являє собою бойовий удар ногами з різних позицій, навіть сидячи. Візантійський історик IX століття Лев Диякон у «Хроніках», описуючи походи князя Святослава, називав волхвів дітьми сатани, що навчалися мистецтву воювати за допомогою танців.

Номер слайду 20

Найвідоміші українські страви?

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Найвідоміший в Україні пес?

Номер слайду 23

Пес Патрон (нар. 2019) — український собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер'єр, талісман Служби України з надзвичайних ситуацій, який здобув велику популярність за часів російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами. Має такі нагороди:8 травня Президент України Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю «За віддану службу», а його господаря Михайла Ільєва — орденом «За мужність» III ступеня.27 травня на 75-му Канському кінофестивалю Патрон отримав «Palm. Dog. Manitarian[en]», нагорода, яку вручають за зв'язок між людством і собаками.23 червня пес отримав «Золоту лапу», нагорода від ірландського клубу кінологів.12 липня пес отримав грамоту та бойову монету від двух ветеранських організацій США: «Veterans of Foreign Wars[en]» та «Bomb Techs Without Borders».

Номер слайду 24

Який гурт переміг на Євробаченні 2022?

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Найсміливіша армія в світі?

Номер слайду 27

Збройні Сили України

Номер слайду 28

РЕБУС

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Пишаємось тим, що ми українці – незламні і нескорені. Слава Україні!!!

pptx
Додано
14 жовтня 2022
Переглядів
172
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку