Презентація до виховної години "Профілактика вживання алкоголю в учнівському середовищі"

Про матеріал
Презентація до виховної години "Профілактика вживання алкоголю в учнівському середовищі". Додаток до конспекту виховної години "Профілактика вживання алкоголю в учнівському середовищі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика вживання алкоголю в учнівському середовищі

Номер слайду 2

Вправа «Самоаналіз»

Номер слайду 3

Підлітковий алкоголізм

Номер слайду 4

«Чому люди вживають алкоголь?»

Номер слайду 5

Його вживають і в помешканні, і на дискотеці. Його п'ють і батьки, і родичі, і сусіди, і улюблені телевізійні герої...

Номер слайду 6

Причиною вживання алкоголю може бути втрата близької людини, психологічні проблеми і переживання, бажання бути «Як всі» і «не виділятися».

Номер слайду 7

Пропоную вам познайомитися з Бобом. Боб – середньостатистичний хлопець-підліток віком 15-ти років. Він навчається в школі і має багато друзів. Одного дня Боб отримує запрошення від свого приятеля сходити разом з його друзями «відпочити». Бобу стає цікаво і він погоджується.

Номер слайду 8

На зустрічі друзів Бобу пропонують випити, і щоб не бути «білою вороною» він погоджується. Боб завжди знав, що не вміє відмовляти іншим.

Номер слайду 9

Боб потрапив в погану компанію. Давайте відразу дамо цьому коментар:

Номер слайду 10

Боб вже тривалий час «відпочиває» зі своїми новими друзями, отримуючи від них схвалення через вживання алкоголю. Бобу здається, що він тримає все під контролем і що алкоголь не може йому нашкодити.

Номер слайду 11

Зупинка №1 – перша стадія алкогольної залежності. Кількість вживаного ним алкоголю зростає, частота прийому – 2-3 рази на тиждень. Супроводжується втратою блювотного рефлексу.

Номер слайду 12

Боб почав зустрічатися зі своїми «друзями» ще частіше, ніж раніше. «Доза» випитого Бобом спиртного збільшується, а разом з цим Боб почав помічати за собою підвищення рівня дратівливості, агресивності та став брехливим. Його більше не хвилює думка оточуючих людей, він хоче тільки пити алкогольні напої.

Номер слайду 13

Боб перейшов на 2-гу стадію алкогольної залежності. Вона супроводжується збільшенням випитого алкоголю, можливими походами в запій, виникають систематичні провали в пам’яті, і бажання «Поправити здоров’я» зранку.

Номер слайду 14

Боб п’є постійно. Він перестав нормально харчуватися, оскільки це викликає у нього блювоту. Боб виглядає виснаженим, його рухи уповільнені та обмежені, а статура стає рахітною (худі кінцівки, напухлий через збільшення печінки живіт). Іноді він «зустрічається» зі слуховими та зоровими галюцинаціями. Органи Боба практично зруйновані алкоголем, а його особистість деградує.

Номер слайду 15

Це вже третя стадія алкогольної залежності, що загрожує летальним результатом. Проявляється в білій гарячці, проблемами з серцево-судинною системою та печінкою. Особистість деградує, проявляє агресію.

Номер слайду 16

Що ж, історія Боба закінчилася. Боб зараз знаходиться на третій стадії алкогольної залежності. Давайте проаналізуємо його історію та дамо йому декілька порад.

Номер слайду 17

Головна порада Бобу – це звернутися до спеціаліста. Знаючи про своє невміння відмовляти людям, Бобу варто було звернутися до психолога. Просити про допомогу не соромно, бо якщо не попросити допомоги вчасно – це може дуже негативно вплинути на ваше життя.

Номер слайду 18

Давайте пройдемося по стадіям алкогольної залежності починаючи з першої.1-ша стадія - Кількість вживаного алкоголю зростає, частота прийому – 2-3 рази на тиждень. Супроводжується втратою блювотного рефлексу.2-га стадія - Вона супроводжується збільшенням випитого алкоголю, можливими походами в запій, виникає систематичні провали в пам’яті, і бажання «Поправити здоров’я» зранку.3-тя стадія - Загрожує летальним результатом. Проявляється в білій гарячці, проблемами з серцево-судинною системою та печінкою. Особистість деградує, проявляє агресію.

Номер слайду 19

«Міф чи правда»

Номер слайду 20

Алкоголь допомагає забутися і не думати про свої проблеми Міфppt_x

Номер слайду 21

Від шипучих напоїв п'яніють швидше. Фактppt_x

Номер слайду 22

Можна змішу­вати різні алкогольні напої, а також змішувати алкоголь з бу­дь-якою мінеральною водою. Міфppt_x

Номер слайду 23

Вживання алкоголю не може призвести до смертіМіфppt_x

Номер слайду 24

Алкоголь не вирішить ваших проблем. Фактppt_x

Номер слайду 25

У людини, що вживає алкогольні напої, може розвинутись така хвороба, як алкоголізм.

Номер слайду 26

Пам'ятайте, вплив алкоголю на здоров'я людини залежить від. Ваги та зросту людини. Від статі людини. Від проміжку часу між вживанням алкогольного напою і вживанням їжі

Номер слайду 27

Пам'ятайте, вплив алкоголю на здоров'я людини залежить від. Від міцності та специфіки газу в алкогольному напоїВід кількості випитого. Від швидкості, з якою було випито алкогольний напій

Номер слайду 28

Давайте підсумуємо: Що ви запам’ятали?Яка хвороба може розвинутися при вживанні алкоголю?Скільки виділяють стадій алкогольної залежності?Проаналізуйте кожну з них. Що треба робити, якщо ви відчуваєте, що вам потрібна допомога?Від чого залежить вплив алкоголю на здоров’я людини?

Номер слайду 29

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
20 травня
Переглядів
20
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку