Презентація до виховного заходу «Жінки у життєвій драмі Кобзаря»

Про матеріал
Мета: ознайомити учнів з маловідомим сторінками особистого життя Кобзаря – драматичними моментами кохання, розкрити життєву трагедію визначної особистості, самою долею приреченої на самотність, розкрити силу таланту та неперевершену цінність творів; розвивати творчі, здебільшого акторські здібності учнів; виховувати повагу до геніального поета України. Форма заходу: телевізійна передача «Давай одружимося!»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖІНКИ КОБЗАРЯ

Номер слайду 2

Ім’я: Тарас Шевченко. Вік :47 років. Рід діяльності : письменник. Статус: неодружений. Хоббі: малювання. Недоліки: багато працюєПодобається: патріотизм, відвертість

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Робота

Номер слайду 5

Хоббі

Номер слайду 6

Посаджу коло хатини. А я буду груші рвати,Діткам подавати... На вспомин дружиніІ яблуньку і грушеньку,На вспомин єдиній!Бог дасть, виростуть. Дружина. Під древами тими. Сяде собі в холодочку. З дітками малими.

Номер слайду 7

Перше кохання Оксана Коваленко

Номер слайду 8

Ми вкупочці колись росли, Маленькими собі любились, А матері на нас дивилисьІ говорили, що колись. Одружимо їх... Не вгадали! Старі зарання повмірали,А ми малими розійшлись, Та вже й не сходились ніколи. Мене по волі і неволі Носило всюди; принесло На старість ледве і до-дому. 

Номер слайду 9

чужа чорнобрива!І ти не згадаєш того сироту,Кого ти без мови, без слова навчила. Очима, душею, серцем розмовлять. Що в сірій свитині, бувало, щасливий,Як побачить диво — твою красоту.

Номер слайду 10

Ядвіга Гусиківська

Номер слайду 11

Ядвіга Гусиківська

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Ім’я: Ганна Закревська Вік : 25 років. Рід діяльності : світська дама. Статус: одружена. Сім'я: чоловік, 2дітей Хоббі: світські раунди

Номер слайду 15

Номер слайду 16

А ти, мій покою!Моє свято чорнобриве,І досі меж ними. Тихо, пишно похожаєш?І тими очима,Аж чорними — голубими,І досі чаруєш. Людські душі? Чи ще й досіДивуються всуєНа стан гнучий? Свято моє!Єдинеє свято!

Номер слайду 17

Ім’я: Варвара Рєпніна. Вік : 35 років. Рід діяльності :княжна. Статус: неодружена. Сім'я: немає

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Ваш добрый ангел осенил. Меня бессмертными крылами. И тихостройными речами. Мечты о рае пробудил.

Номер слайду 20

Ім’я: Ликера Полусмакова Вік : 20 років. Рід діяльності : наймичка. Статус: неодружена. Хоббі: шиття

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Моя ти любо! Усміхнись І вольную святую душу, І руку вольную, мій друже, Подай мені. То перейти, І Він поможе нам калюжу, Поможе й лихо донести І поховать лихе дебеле В хатині тихій і веселій.

Номер слайду 23

Давнє-колишній та ясний Присниться сон мені!.. і ти!.. Ні, я не буду спочивати, Бо й ти приснишся. І в малий Райочок мій спідтиха-тиха Підкрадешся, наробиш лиха... Запалиш рай мій самотний.

Номер слайду 24

ЖІНКИ КОБЗАРЯ

pptx
Додано
17 квітня 2019
Переглядів
737
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку