Презентація до виступу "Використання медіа-освіти у роботі вчителя"

Про матеріал
Освітянам необхідно «йти в ногу» з інформаційним суспільством і його підростаючим поколінням, але робити це роздумливо, враховуючи всі небезпеки й ризики, які несуть у собі засоби мас-медіа. Завдання вчителя – донести до дітей думку, що комп’ютер – це не тільки ігри та друзі в соціальних мережах, але, перш за все, – практичний помічник у навчальній діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання медіа-освіти у роботі вчителя

Номер слайду 2

Мультимедійні технології необхідні, оскільки дозволяють: ілюструвати навчльний матеріал; естетично оформляти візуальну інформацію; створювати відповідний емоційний фон уроку; перевірити знання матеріалу учнями; організувати інтерактивність.

Номер слайду 3

Класифікація засобів медіа-освітніх технологій, застосування яких найбільш актуально при викладанні апаратні основні: комп’ютер, мультимедіа-проектор, маніпулятори (миша, клавіатура та ін.) додаткові: пристрої CD і DVD, відео-та аудіо-записуючі пристрої, акустичні системи програмні мультимедійні програми і засоби створення мультимедійних медіа-продуктів

Номер слайду 4

Серед основних завдань вчителя є: Формування інформаційної культури Ознайомлення учнів із розмаїттям засобів опрацювання інформації Вироблення медіаімунітету Формування рефлексії і критичного мислення Створення здатності до медіатворчості 

Номер слайду 5

Заняття з нестандартним підходом Дошка як допоміжний засіб

Номер слайду 6

Надмірне захоплення

Номер слайду 7

По-перше, підлітковий вік є важливим періодом для інтелектуального, фізичного і психоемоційного розвитку дитини. По-друге, сучасний школяр має, як правило, досить значний аудіовізуальний досвід: активно спілкується з телевізійною, комп'ютерною, відео – і звукозаписною технікою, володіє навичками поводження з мобільною телефонією і т. ін. По-третє, учні, що стикаються з постійно зростаючим потоком інформації (навчальної, медійної), мають значні труднощі, коли їм необхідно самостійно критично оцінити отриману інформацію, виявити не тільки інтелектуальну і пізнавальну активність, але й особистісну, суб'єктивну позицію, творчу індивідуальність. Необхідність розвитку медіаграмотності саме в підлітковому віці обумовлена такими факторами:

Номер слайду 8

Комп’ютер – це не тільки ігри та друзі в соціальних мережах, але, перш за все, – практичний помічник у навчальній діяльності.

Номер слайду 9

Дякую за увагу

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
18 лютого
Переглядів
51
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку