Презентація "До Всесвітнього дня хліба"

Про матеріал
Запропонована презентація може бути використана класним керівником початкових класів для бесіди з учнями до Всесвітнього дня хліба, який відзначається 16 жовтня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Всесвітній день хліба (World Bread Day)Свято було засновано у 2006 році з ініціативи Міжнародного союзу пекарів і пекарів-кондитерів. Вибір дати обумовлений тим, що 16 жовтня 1945 року було створено Продовольчу й сільськогосподарську організацію ООН, яка займалася вирішенням проблем у розвитку сільського господарства і його виробництва. До речі, до цієї ж події приурочене й ще одне свято – Всесвітній день продовольства.

Номер слайду 3

Хліб – один з небагатьох продуктів, який вживають щодня у всьому світі. Ми ставимося до хліба, як до чогось звичайного і навіть буденного. Втім недарма є приказка «Хліб – усьому голова».

Номер слайду 4

Цікаві факти про хліб Стародавні римляни дуже цінували хліб і людей, які його готують. Саме тому раби, які вміли випікати хліб, коштували, як вправні гладіатори.

Номер слайду 5

Хліб був настільки важливий для єгиптян, що його використовували як готівку

Номер слайду 6

Стародавні греки вміли випікати понад 80 видів хліба, ще 2500 року до н.е.

Номер слайду 7

Люди вживають у їжу пшеницю вже понад десять тисяч років. Колись розтерті зерна пшениці змішували з водою і отриману суміш тонким шаром випікали на камінні, так готували перші хлібні коржі. Це тривало доти, поки в тісто не потрапили дріжджі. Саме за допомогою дріжджів тісто піднімається і стає пухким, а після випікання отримуємо звичний нам хліб.

Номер слайду 8

Усі знають про корисні властивості житнього хліба, проте мало кому відомо, що довго жито, яке росло на полях ячменю і пшениці, вважали бур’яном.

Номер слайду 9

На Україні завжди хліб вважався святинею. Його не можна розкидати або зневажливо ставитися до нього.

Номер слайду 10

Недарма хліб у пошані на всіх святах. Хлібний коровай на вишитому рушнику стоїть на почесному місті. Його прикрашають візерунками.

Номер слайду 11

Наш народ придумав безліч приказок та прислів’їв про хліб. Без солі, без хліба—немає обіда. Без хліба —не обід; без капусти — не борщ. Глибше орати — більше хліба мати. Давайте, що попало, як не хліб, то сало. Держи хліб на обід, а слово на одвіт. Дурне й сало без хліба!Зима без снігу — літо без хліба. На чорній землі білий хліб родить.

Номер слайду 12

Ставтесь до хліба з пошаною. Бережіть його. Пам’ятайте, що хліб – це життя.

pptx
Додано
15 жовтня 2023
Переглядів
1410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку