Презентація до заходу "Бачити зло і мовчати-злочин" 6-8 класи

Про матеріал

Презентація допоможе класному керівникові 6-8 класів у проведенні класних та виховних годин, пов'язаних з правовими питаннями на видами насилля. Основна мета цієї розробки- попередження сімейного насилля.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бачити зло і мовчати - злочин

Номер слайду 2

З'ясувати зміст поняття “насилля”; Окреслити види сімейного насилля; Визначити причини виникнення сімейної та учнівської жорстокості; Виробити механізм захисту своїх прав. Завдання:

Номер слайду 3

«Сьогодні діти – завтра народ» «Легше любити весь світ, ніж одну дитину» (В. Сухомлинський). «Кожна дитина має право на увагу, на ласку, на повагу» (Є. Аркін). «Діти - живі квіти землі» (М. Горький) «Що більше у дитини волі, то менше необхідності у покараннях. Що більше похвали, то менше покарань» ( Я. Корчак).

Номер слайду 4

Сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. Конституція України, стаття 51

Номер слайду 5

Мовою фактів 1. 68% жінок в Україні зазнають знущання в сім'ї, 95% справ про розлучення порушуються в результаті домашнього насильства.(Дослідження Інституту соціологічних досліджень НАН України). 2.Щорічно понад 3 млн. дітей спостерігають за насильством в сім'Ї або є вимушеними їх учасниками. 3.Діти скривджених матерів у 6 разів частіше намагаються накласти на себе руки,50% їх схильні до зловживань наркотиками та алкоголем.

Номер слайду 6

Що таке насилля? Насилля – це застосування особою чи групою осіб засобів примусу щодо іншої особи чи групи осіб. Насилля – це дії, що принижують людську гідність, завдають шкоди здоров’ю, а іноді й життю.

Номер слайду 7

Види насилля Психологічне: глузування, образа, приниження, пліткарство Фізичне: побиття, тілесні ушкодження Расове: віросповідання, колір шкіри Статеве: сексуальне, експлуатація, дискримінація Економічне: позбавлення житла, їжі, майна, коштів, одягу

Номер слайду 8

Що таке сімейне насилля? Насилля в сім'ї - це будь-які навмисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім'ї стосовно іншого, якщо вони порушують конституційні права й свободи члена сім'ї як людини та громадянина й завдають йому моральних страждань, шкоди фізичному чи психічному здоров'ю. Жертва насилля в сім'ї – член сім'ї, який постраждав від фізичного, сексуального, психологічного чи економічного насильства з боку іншого члена сім'ї.

Номер слайду 9

Види сімейного насилля Занедбання дітей Сексуальне насильство Недоїдання Психічний тиск і погрози Приниження Економічні утиски Побиття та інші види фізичного насильства

Номер слайду 10

Основні документи: 1. Загальна декларація прав людини(1948); 2. Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок(1979); 3.Конвенція проти катувань та інших нелюдських або принижуючих гідність видів поводження(1984); 4. Конвенція про права дитини(1989); 5. Конституція України(1996); 6. Закон України «Про охорону дитинства»(2001); 7. Закон України «Про попередження насильства в сім'ї».

Номер слайду 11

Що я знаю про насилля та свої права? Хто може спричинити насилля? На кого може бути направлене насилля? Як можна спричинити насилля? Що робити, якщо дізнався про насилля або? Я маю право на…

Номер слайду 12

Щаслива дитина – щаслива родина !

ppt
Додано
18 лютого 2018
Переглядів
1295
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку