Презентація до заняття "Майданек у пам’яті тих, хто пережив…"

Про матеріал
Презентація до заняття "Майданек у пам’яті тих, хто пережив…" може бути корисною для вчителів історії та правознавства, класних керівників, педагогів-організаторів під час проведення уроків і заходів до Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майданек у пам’яті тих, хто пережив…

Номер слайду 2

Ми ніколи не мали татуювальних номерів,але Німці перевіряли нас весь час, на так зва- них перегуках, які булидуже нудними і пос-тійно втомлювали…

Номер слайду 3

Раптом наглядальниця Геновеха викрикнула:”Вся Варшава додому!” Через хвилину всі були на ногах, варшавські дівчата збо-жеволіли…

Номер слайду 4

Смерть була всесильна господиня блоку, правляча тут без будь-яких спроб з боку пацієнтів, щоб захистити себе.

Номер слайду 5

Спочатку він працював у полі ІІІ, а потім став головним в полі ІІ в лазареті для радянських військово полоненних. Серед його товаришів по нещастю він мав репутацію праведника і лікаря, який зробив все можливе,щоб виконати свої обовязки.

Номер слайду 6

З'явилась маленька група табірних жінок, які виділялися в найгіршому значені цього слова. Вони були з батогами, рейками в руках, які переслідували в'язнів по полю. Поширюючи часті ляпаси, прокляття і ударяли ногами.

Номер слайду 7

Вони принесли 780 найбільш серйозно хворих жінок, ми повинні були врятувати їх.

Номер слайду 8

3 листопада 1943 року, більше 20000 чоловік були вбиті

Номер слайду 9

Прощавай Майданек! Ми боязко перевели наші очі на небо – можливо знайдемо краще місце самі, можливо ми зможемо вижити і помститися.

Номер слайду 10

Я зробив дослідження про можливість втечі, я зрозумів, що якщо ви не в таборі-фортеці, ви можете увійти в контакт з цивільними особами, це єдиний шанс…

Номер слайду 11

Він був ювеліром і годинникарем. У 1942р. Він і його батьки Адольф і Берта і брати Олександр і Фердинанд були переведені в Люблінський район. Батько Самуїла і його два брати були вбиті в таборі.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякуємо за увагу

pptx
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
555
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку