Презентація Додаток до посібника "Використання сучасних компьютерних технологій на уроках історії як засіб підвищення ефективності уроку".

Про матеріал
В даній презентації зібрано матеріали, які я використовую на уроках історії. Ця презентація може стати у пригоді як молодим учителям історії, так і вчителям із досвідом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чумаченко Любов Дмитрівна Учитель історії ОЗ Чаплинська спеціалізована школа I-III ступенів Кваліфікаційна категорія – вища. Освіта – вища. Педагогічний стаж роботи – 45років Педагогічна наука – найдавніша з найдавніших – несе в собі дивовижну долю, її не можна просто засвоїти. Її потрібно пережити, її потрібно відкрити в собі, щоб осягнути суть майстерності педагогічної справи і збагатити її. Ш.А. Амонашвили

Номер слайду 2

 Освіта: вища – Бериславське педучилище та Сімферопольський державний університет ім. М.В.Фрунзе, 1983 рік  Спеціальність: історія України  Кваліфікація: історія, викладач історії та правознавства.  Категорія: «спеціаліст вищої категорії»  Звання: «вчитель-методист». 

Номер слайду 3

  Той народ, який першим реалізує можливості цифрових комунікацій і введе їх до навчальної методики, очолюватиме світовий освітній процес.   Гордон Драйден, американський педагог

Номер слайду 4

ІКТ на уроках історії Майбутнє твориться сьогодні. І диктує нам перспективи молоде покоління, що підростає в школі. Це вони хочуть нового, інноваційного. Вони уже вимагають, а ми не повинні відстати, щоб бути Учителями…

Номер слайду 5

Проблема, над якою працюю: «Використання сучасних комп’ютерних технологій на уроках історії та громадянської освіти як засіб підвищення ефективності уроку».

Номер слайду 6

Використання ІКТ на уроках історії

Номер слайду 7

урок  вивчення  нового  матеріалу; урок закріплення  знань, умінь, навичок ; урок контролю знань, умінь, навичок; нестандартний урок; інтегрований урок; комбінований  урок. Використовувати  комп’ютерні  презен-тації  можна на уроках будь-якого  типу:

Номер слайду 8

Власний електронний сайт та електронне портфоліо

Номер слайду 9

Продукти MS Offiсe, які я використовую на уроках історії: Word – робота з текстами; Exсel – створення діаграм, тестів, кросвордів; Publisher – створення публікацій; Power Point та спеціалізовані редактори-Picasa, Macromedia Flash – створення мультимедійних презентацій.

Номер слайду 10

Вважаю за доцільне такі можливості комп`ютерних технологій: -робота в соціальних сервісах Веб 2.0; -створення і демонстрація  презентацій з історії; -показ історичних фільмів; -робота з електронними посібниками; -створення і використання тестів з історії MyTest.

Номер слайду 11

кабінет історії; ноутбук; проектор; відеодиски; тематичні папки; електронні атласи; папки з відеопре-зентаціями. Навчально-матеріальна база:

Номер слайду 12

 Мій кабінет – моя творча лабораторія

Номер слайду 13

Використання мультимедійних презентацій на уроці сприяє:

Номер слайду 14

Комп’ютерні презентації з історії та громадянської освіти

Номер слайду 15

Дитячі роботи

Номер слайду 16

Хмара тегів

Номер слайду 17

Презентації-загадки: 5 клас 10 клас 6 клас Хмаринки з секретом 8 клас

Номер слайду 18

Найдавніші люди. 1. Я навчився житло будувати І печери заселяти, І не голий по лісах гайсаю, Сякий-такий одяг маю. Так про себе можу я сказати, Та найголовніше ще те, Що я навчився вогонь добувати. Презентації-загадки: Загадки з історії України 2. Ми найдавніші хлібороби в Україні! Садили й сіяли ми майже те, Що культивують нині Були у нас корови, кози й свині, І посуд глиняний ми гарний виробляли Але якби не Хвойко, Нічого ви б про нас не знали.

Номер слайду 19

3. Біля моря у степах ми кочували, Навіть перські воїни нас не здолали. На війні ми з ворогами суворими були, З першого убитого, за звичаєм ми кров пили. 4. А я собі смерть знайшов, Коли на древлян пішов. Вони мене до вершин дерев прив’язали, Пустили дерева й мене розідрали.

Номер слайду 20

МАГІЧНИЙ КВАДРАТ Розгадайте «магічний квадрат» і дайте відповіді на запитання: 1. Історія якого міста (народу, держави) в ньому зашифрована? 2. Яке поняття ви пропонуєте записати у квадраті зі знаком питання? 3. Поясніть зміст ілюстрацій, текстів і малюнків, розташованих у квадратах. 4. Яку інформацію про життя міста (народу, держави) ви можете додати?

Номер слайду 21

ЛОГІЧНІ ПАРИ Розгляньте зображення історичних пам’яток. Пригадайте, про який епізод з історії античної цивілізації та її сусідів вони розповідають. Знайдіть у другій колонці відповідний опис. 6 клас

Номер слайду 22

ЩО МИ ЗНАЄМО З ТЕМИ? 6 клас. Тема: «Антична цивілізація та її сусіди». ТЕСТИ Перевірте, як ви засвоїли матеріал теми, за допомогою онлайн-тесту. Для виконання завдання перейдіть за посиланням: https://forms.gle/YSVfWkQhCa1jX2vD6 Або скористайтеся смартфоном — зчитайте QR-код. Бажаю успіхів і високого бала!

Номер слайду 23

Головоломка 8 клас «Становлення козацтва». Знайдіть слова зв’язані з козацтвом, та зафарбуйте їх.

Номер слайду 24

Тести, кросворди, діаграми, графіки, таблиці (за допомогою програм Excel та Word)

Номер слайду 25

Завдання. Розгадай кроссенс: 2 Історична

Номер слайду 26

Завдання. Який період в історії України зображено? Назвіть особу, яка об’єднує зображені події на кроссенсу. Складіть розповідь.   Кроссенс 2 Історична 2 1 8 5 7 3 4 6 9

Номер слайду 27

Портретні та сюжетні фотографії

Номер слайду 28

КОМАНДИРИ ПАРТИЗАНСЬКИХ З’ЄДНАНЬ 1.Г. Строкач 2.С. Ковпак 3.О. Федоров 4.О. Сабуров 5.М. Наумов 6.П. Вершигора.

Номер слайду 29

Які держави зображено на карті? Станція «Географічна».Знання карти

Номер слайду 30

Станція «Вгадай» Що? Де? Коли?

Номер слайду 31

Історичний словник КЛИНОПИС - писем-ність у Дворіччі. Вуста - Брахмани Руки - Воїни Стегна - Землероби Ступні - Слуги Касти Ієрогліфи – писемність в Єгипті та Китаї .

Номер слайду 32

Використання тексту та малюнків в презентації Торгівля

Номер слайду 33

Використання тексту в презентації

Номер слайду 34

Карти і картосхеми, як окремий об'єкт дослідження

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Тести Події, перебіг яких позначено на картосхемі, відбувалися впродовж: А) грудня 1917 р. – березня 1918 р. Б) листопада – грудня 1918 р. В) квітня – червня 1920 р. Г) жовтня – листопада 1921 р.  

Номер слайду 38

Інтерактивні робочі листи

Номер слайду 39

Колаж

Номер слайду 40

https://kahoot.com/schools/ Додаток для освітніх проектів

Номер слайду 41

Інтерактивні та мультимедійні блоки learningapps.org

Номер слайду 42

Персько-скіфська війна   Дата / Коли? З ким воювали скіфи Причини війни / Чому? Особливості ведення війни скіфами Результат/ Як? 514 р. – 513 рр. до Р.Х. З перським царем Дарієм І Прагнення Персії прокласти новий шлях у Середню Азію. «Скіфська» тактика Поразка персів Складання таблиць  

Номер слайду 43

Проектна технологія

Номер слайду 44

Ребуси Розгадайте ребус і дізнаєтесь ключове поняття уроку. Підказка: славний український лицар.

Номер слайду 45

Результатом використання ІКТ на уроках історії стало: Підвищення інтересу учнів до вивчення предмета; Розвиток в учнів навиків роботи з підручником, комп′ютером, в Інтернеті; Розвиток в учнів творчих і пошуково-дослідницьких навиків; Підвищення результативності вивчення шкільного курсу історії.

Номер слайду 46

Моє кредо Візьміть чашу терпіння, влийте туди повне сердце любові, киньте дві жмені щедрості, хлюпніть туди ж гумору, посипте добротою, додайте як можна більше віри і все це добре перемішайте, потім намажте на шматок відпущеного вам життя і пропонуйте всім, кого зустрінете на своєму шляху…

ppt
Додано
25 липня 2021
Переглядів
678
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку