Презентація-додаток до сценарію виховного заходу "День рідної мови"

Про матеріал

Виховний захід з нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови Мета заходу: розвивати й поглиблювати знання з рідної мови, формувати особистість учнів, здатних гідно передати духовні надбання свого народу, попередніх поколінь, виховувати любов до рідного слова, краю, народних пісень, формувати культуру мовлення, справжній патріотизм.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

21 лютого – Міжнародний день рідної мови “Кращої, ніж рідна, мови не буває.”

Номер слайду 2

За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. В Україні цей день започаткували з 2002 року. Рідна мова для кожного є оберегом, таїть у собі пам’ять народу, оберігає й передає із покоління в покоління духовні скарби. Мова – це наше минуле.

Номер слайду 3

Любов до рідної мови починається ще з колиски, з маминої колискової пісні. Народні колискові зачаровують ніжністю, любов’ю. У них – материнська ласка, світ добра, краси.

Номер слайду 4

« Вік живи – вік учись» - закликає нас народний вислів. Любов до нашої Батьківщини починається з дитячої стежки до рідної домівки, любові до усної народної творчості: казок, загадок, пісень, прислів’їв, легенд . Український фольклор тісно пов'язаний з давнім періодом нашої мови. Він віддзеркалює душу народу, його історію.

Номер слайду 5

Коли все у тебе гарно, Коли день пройшов не марно, Наче квітка розквітаєш, На обличчі її маєш. Посміхаються уста. Що це? Відповідь проста.

Номер слайду 6

Усмішка

Номер слайду 7

В ньому сторінок багато, Там і будні, там і свята. Він події позначає, Історичні знаки має, Та рахує залюбки Тижні, місяці, роки.

Номер слайду 8

Усмішка Календар

Номер слайду 9

Ось стоїть маленька хата – Там твої матуся й тато, Твої сестри та брати І, звичайно, там є ти. Ще бабусі, дідусі, Зібралися геть усі! Бути в кожного повинна Дружня та міцна … !

Номер слайду 10

Усмішка Календар Родина

Номер слайду 11

Рідну мову я вивчаю, З літер вже слова складаю. Помічниця ось моя – Букви в ній від А до Я Стали лагідно в рядки. Що це, знають малюки?

Номер слайду 12

Усмішка Календар Родина Абетка

Номер слайду 13

І вареники в сметані, І крученики духмяні, Сало, терте з часником, Борщ червоний з буряком. Одним словом як назвати, Щоб гостей почастувати?

Номер слайду 14

Усмішка Календар Родина Абетка Їжа

Номер слайду 15

Вони смачненькі та чорненькі, У ґрунт попали навесні, Тепер із них у полі зріють Яскраві соняхи рясні. А згодом буде і олія Прозора, жовта, запашна. Їх можна з друзями лузати. Про що ця загадка, хто зна?

Номер слайду 16

Усмішка Календар Родина Абетка Їжа Насіння

Номер слайду 17

Цей фахівець нам розказав Про долі націй та держав. Де наші пращури жили, Які в них звичаї були? Які одежа, посуд, хата, Та ще цікавого багато. Розкопки буде він вести, Щоб нам минуле довести.

Номер слайду 18

Усмішка Календар Родина Абетка Їжа Насіння Археолог

Номер слайду 19

Прислів'я про мову Птицю пізнають по пір'ю, а людину — по мові . За рідний край - хоч помирай. Світ один, та різні люди. Що країна, що родина. Слово до слова – зложиться мова. Гостре словечко ранить сердечко. Слово не горобець, випустиш не впіймаєш.

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дромашко Ірина Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 грудня 2020
Переглядів
4127
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку