Презентація "Допомога в разі небезпеки"

Про матеріал
Матеріал допоможе дітям краще засвоїти матеріал в умовах дистанційного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Допомога в небезпечних ситуаціях. Домедична допомога. Здоров’я, безпека та добробут. Підготувала: Бут О. М.

Номер слайду 2

Який ваш настрій на початку уроку?

Номер слайду 3

Де, в яких місцях або місці, ви почуваєтеся у безпеці? Я почуваюсь в безпеці удома, — там батьки, бабуся. Я почуваюся у безпеці в школі, - там учителі, друзі.

Номер слайду 4

Як ви розумієте слово небезпека?Небезпека — це ситуація, в якій людині хтось або щось загрожує.

Номер слайду 5

Спробуйте згадати небезпечну ситуацію та відповісти на запитання: Де відбувалися ці події?? Що з тобою сталося? Хто був разом із тобою? Що ти відчув? Чому ти вважаєш ситуацію небезпечною? Хто або що тобі допомогло?

Номер слайду 6

Безпека людини часто залежить від неї самої. Давайте виконаємо невеличкий тест. 1) Як ти дізнаєшся про те, що сталася надзвичайна ситуація? а) по книзі; б) по телевізору; в) почувши сирену; г) з газети.2) Які засоби захисту тобі відомі? а) гарний одяг; б) протигаз; в) солодощі; г) ватно-марлева пов’язка.

Номер слайду 7

Продовжуємо відповідати! 3) У випадку надзвичайної ситуації ти будеш діяти згідно: а) поради друзів; б) вказівкам штабу ЦЗ; в) нікого не буду слухати.4) У разі землетрусу ти: а) будеш дивитися у вікно; б) вийдеш на відкриту місцевість; в) зайдеш у ліфт і спустишся вниз.

Номер слайду 8

Останні запитання!5) У випадку пожежі ти: а) залишишприміщення; б) сховаєшся у шафі. 6) Що необхідно взяти з собою у випадку надзвичайної ситуації? а) іграшки; б) документи; в) одяг; г) цукерки і печиво.

Номер слайду 9

Мабуть, ви не раз чули по телевізору, читали в Інтернеті про зникнення дітей та дорослих, про те як хтось потрапив в біду. Отож, як ви думаєте, про що ми сьогодні з вами поговоримо на уроці? Сьогодні на уроці ми з вами будемо вчитися уникати небезпечних ситуацій поза межами школи, домівки

Номер слайду 10

Безпека людини часто залежить від неї самої. Сьогодні обговоримо, як уникати небезпечних ситуацій і як поводитися якщо вони виникають. Коли ми звертаємось до екстрених служб? Як уберегтися від нещасних випадків?

Номер слайду 11

Небезпеки взимку. У морозні дні водойми покриваються кригою і стають особливо привабливими – виникає навіть бажання пройтися або покататися на ковзанах. Та чи варто це робити?

Номер слайду 12

Побачивши людину, яка тоне: Одразу голосно кличте на допомогу дорослих;Негайно зателефонуйте у службу порятунку за номером 101;Зробіть так, щоб людина у воді вас помітила;Якщо поблизу є довга жердина чи дошка, спробуйте простягнути її з берега так, щоб людина могла вхопитися та триматися за неї;Очікуючи на бригаду служби порятунку, залишайтеся на берегу водойми.

Номер слайду 13

Складіть речення з поданих слів і довідайтесь, яку настанову треба дотримуватися? обережні, життям! своїм Будьте не ризикуйте

Номер слайду 14

Виконайте завдання

Номер слайду 15

Поміркуйте

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Що ти робиш для добробуту своєї оселі та рідних напередодні зимових свят? Як ти плануєш підготовку до свят? Склади свій розклад передсвяткового дня.

Номер слайду 18

Який ваш настрій в кінці уроку?

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Прочитати параграф 14, на сторінці 67-73. Виконати завдання 5 на сторінці 71. (заповнити таблицю)

pptx
Додав(-ла)
ЗОШ Сновська
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
4208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку