Презентація § 12. Командна робота 5 клас НУШ ВЖР

Про матеріал
Вчимося жити разом : підручник для 5 кл./ Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, К. С. Василенко, І. В. Лаврентьєва, Н. В. Андрук.:Видавництво «Алатон», 2022.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 12.  Командна робота. Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

У цьому параграфі ви:дізнаєтеся про дружні та небезпечні компанії;дослідите командні дії гусей під час перельоту;проаналізуєте переваги командної роботи;створите плакат «Дружний клас»;розвиватимете уміння співпраці та взаємопідтримки.• компанія • команда• дружний клас

Номер слайду 3

дружні та небезпечні компаніїДрузі суттєво впливають на наші рішення і поведінку. Недаремно в народі кажуть: «З ким поведешся, від того й наберешся»,«Скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти». Особливо сильним цей вплив може бути в компанії.

Номер слайду 4

дружні та небезпечні компаніїРозгляньте мал. 37. Наведіть приклади відомих вам ізлітератури або кіно дружних та небезпечних компаній. Об’єднайтесь у пари. Розкажіть, про дружні компанії, які є у вашій школі чи у вашому дворі. Чим вони займаються? Як проводять час?

Номер слайду 5

Уроки гусей. Як правильно діяти в команді ми можемо повчитися навіть у тварин (мал. 38).1. Махаючи крилами, гуси, які летять на чолі зграї, створюють підйомний потік для тих птахів, що летять за ними. V-подібна будова зграї приблизно на 70 відсотків зменшує зусилля під час польоту порівняно з тим, якби гуси летіли поодинці. Урок 1: ті, хто рухається в одному напрямку з іншими, досягають бажаного швидше і легше. Це тому, що інші члени команди створюють для нього сприятливі умови.2. Якщо птах випадає зі зграї та починає летіти сам по собі, він одразу відчуває опір вітру і сповільнює рух. Тому намагається якнайшвидше повернутись у зграю. Урок 2: краще залишатися в команді з тими, хто рухається у тому самому напрямку, бути готовим приймати допомогу й самому надавати її іншим членам команди.

Номер слайду 6

Уроки гусей. Як правильно діяти в команді ми можемо повчитися навіть у тварин (мал. 38).3. Коли птах, що летить попереду, втомлюється, він повертається у зграю, а на його місце стає інший. Урок 3: якщо учасники команди по черзі виконуватимуть найскладнішу роботу, це піде на користь усій команді.4. Якщо гуску підстрелили або вона захворіла, зграю залишають іще два птахи. Вони летять за нею, допомагають і захищають її, аж поки вона одужає або помре. Урок 4: треба підтримувати одне одного і в радості, і в горі. Прочитайте текст на мал. 38. Наведіть відомі вам приклади, коли люди діяли так, як це роблять дикі гуси. Перейдіть за QR-кодом і подивіться відео. Обговоріть, що допомагало тваринам уникати біди.

Номер слайду 7

переваги роботи в командіКлас, спортивна команда, компанія друзів, родина — все це групи людей. Але чому одні групи успішніші за інші?Це тому, що вони є справжньою командою та вміють працювати разом. Команда — це група людей, яка працює разом для досягнення спільної мети. Щоб робота в команді була ефективною, її учасники мають:допомагати одне одному, вільно висловлювати думки, ставити запитання,пропонувати ідеї. Тоді кожен почуватиметься важливим.

Номер слайду 8

переваги роботи в командіРозкажіть, коли ви востаннє працювали в команді. Що ви робили?Об’єднайтесь у шість груп. Обговоріть одну із ситуацій, розміщених за QR-кодом, і напишіть, що мають робити учні, щоб їхня робота в команді була ефективною.

Номер слайду 9

дружний клас• Об’єднайтесь у 4 групи. Проведіть мозковий штурм і доповніть перелік ознак дружного класу. За результатами створіть спільний плакат за зразком на мал. 40:група 1: як звучить дружний клас;група 2: як виглядає дружний клас;група 3: що робить дружний клас;група 4: чого не робить дружний клас.• Створіть ланцюжок дружного класу. Для цього розріжте кольоровий папір на смужки. Напишіть на них свої імена і те, що ви можете зробити, щоб ваш клас став дружним. З’єднайте паперові смужки між собою у вигляді гірлянди та повісьте їїу класі як прикрасу.https://jamboard.google.com/d/1 Q1c. QKqj. Ln. D1g. CWjv. Dw267 YG5a. J-Cd5 Ms. HJNCvt_v. Jw. Y/edit?usp=sharing

Номер слайду 10

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 11

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 12

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

pptx
Додано
25 листопада 2022
Переглядів
4779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку