Презентація доповіді на районному семінарі для молодих вчителів біології та географії : "Виховання і навчання обдарованої особистості засобами природничих наук"

Про матеріал

Презентація доповіді на районному семінарі для молодих вчителів біології та географії на тему: "Виховання і навчання обдарованої особистості засобами природничих наук"

“З народженням кожної людини в світ вноситься щось нове, чого ще не було,щось первозданне і неповторне. Обов'язок кожного – знати і не забувати, що він у світі єдиний у своїй якості і що ще ніколи не з'являвся хтось такий, як він, адже якби вже був такий, як він, то не було б необхідності в ньому самому”
Мартін Бубер

Згідно з новітніми ідеями вітчизняної педагогічної науки головною умовою розкриття потенціалу креативності учнівської молоді є перетворення традиційного навчально-виховного процесу, побудованого на засадах суб'єкт-об'єктних відносин педагогів з учнями, на освітній простір життєтворчості, насичений різноманітними інтерактивними заходами за всіма можливими сферами самоздійснення особистості.

В презентації наведені конкретні приклади: використання можливостей ІКТ(презентацій, макро- та мікро фотографій, анімацій процесів життєдіяльності, відеозаписів та відеофрагментів тощо) , інтерактивних ігор на різних етапах уроку та позакласних заходах, виконання учнями вдома дослідів та мейкерських доробок. Все це дозволяє вчителю: активізувати пізнавальний інтерес у школярів, розвивати їх творчі здібності, стимулювати їх розумову діяльність, отримати задоволення від проведення яскравого та захоплюючого уроку.



Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховання і навчання обдарованої особистості засобами природничих наук Вчитель біології та хіміїКЗО НВК № 41 ШВРДядюшкіна Ірина Олександрівна2015 рік

Номер слайду 2

Використання ІКТ на уроках біологіїдає можливість Активізувати пізнавальний інтерес у школярів Зробити урок більш яскравим та захоплюючим Розвивати їх творчі здібностіСтимулювати їх розумову діяльність

Номер слайду 3

Напрямки використання ІКТ на уроках біології

Номер слайду 4

ІКТ – наочний посібник. Використання на різних етапах уроку: Презентацій;Фотографій;Анімацій процесів життєдіяльності;Відеозаписів або відео фрагментів

Номер слайду 5

Цікаві досліди

Номер слайду 6

Вегетативне розмноження рослин

Номер слайду 7

Веселі кульки

Номер слайду 8

Магічний вулкан

Номер слайду 9

Дифузія

Номер слайду 10

Знак якості. Мед

Номер слайду 11

Гра “Хто більше?”

Номер слайду 12

Робота в групах

Номер слайду 13

Етап актуалізації знань. Гра “Хто більше прочитає слів?”Завдання “Знайди пару”Гра “Крокодил”Доберіть антоніми. Доберіть синоніми. Завдання “Вгадай, хто я!”Гра “Пароль”Гра “Павучки”

Номер слайду 14

Робота в парах

Номер слайду 15

Етап вивчення нового. Завдання “Третій – зайвий”Гра “Знайди помилку”Гра “Аукціон”Гра “Портрет”Гра “Капуста”

Номер слайду 16

Етап узагальнюючого повторення. Завдання “Розподіліть по групах”Завдання “Втрачена інформація”Завдання “Закінчить фразу”Продовжте логічний ряд. Завдання “За порядком”Гра “Вірю – не вірю”

Номер слайду 17

Хрестики-нулики

Номер слайду 18

Розв'язання кросвордів

Номер слайду 19

Знайди пару

Номер слайду 20

Проект“Екологічна ялинка”

Номер слайду 21

Моделі вуглеводнів

Номер слайду 22

Моделі вуглеводнів

Номер слайду 23

Космос далекий і близький

Номер слайду 24

Мое улюблене сузір'я

Номер слайду 25

Чи не перетвориться Земля на пустелю?

Номер слайду 26

“Професія” дощового черв'яка

Номер слайду 27

Штучні екосистеми

Номер слайду 28

Штучні екосистеми

Номер слайду 29

Штучні екосистеми

Номер слайду 30

Захист курсових проектів

Номер слайду 31

МАН

Номер слайду 32

Газети

Номер слайду 33

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
3 липня 2018
Переглядів
1178
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку