Презентація .Дослідницька робота "Друге життя паперу"

Про матеріал
Дослідницька робота,як в домашніх умовах із використаних зашитів -створити новий аркуш паперу. Мета:допомогти лісу творчо та наочно використовувати папір ручної роботи в створенні екологічних виробів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Гіпотеза: я припустив, що можна привернути увагу людей до проблеми збереження лісів, якщо: зробити папір в домашніх умовах з макулатури, подарувавши цим їй друге життя; з отриманої паперу виготовити екологічні вироби. Актуальність: З кожним роком потреба в папері збільшується, а запаси деревини, з якої її отримують- зменшуються. Ліс потрібно рятувати зараз. Мета: допомогти лісу, творчо і наочно використовуючи папір ручної роботи в екологічному творчості. Завдання: 1) Виготовити в домашніх умовах папір з макулатури і використовувати його для створення екологічних виробів. 2) Дослідити тему виготовлення паперу, дізнатися наскільки небезпечний має винищення лісів.

Номер слайду 3

3) Вивчити користь збору макулатури. 4) Зробити екологічну саморобку. 5) Подумати, як допомогти лісу і зробити висновки Об'єкт дослідження: виготовлення паперу. Предмет дослідження: папір, як результат знищення лісу. Методи дослідження: пошук інформації, вивчення спеціальної літератури. Спостереження. Практичний, експериментальний, творчий.

Номер слайду 4

На сьогоднішній день папір є одним з найпоширеніших канцелярських товарів, без якого сучасна людина не уявляє собі життя.

Номер слайду 5

и дерев. Основою для виготовлення паперу служить деревина. Щорічно для виробництва паперу в світі вирубують мільйони дерев.

Номер слайду 6

Для виготовлення 30 тисяч звичайних учнівських зошитів потрібно 17 дерев. А для того щоб виростити одне повноцінне дерево потрібно від 50 до 80 років.

Номер слайду 7

Ось чому важливо готувати новий папір зі старої, вже використаної, тобто з макулатури. 60 кілограм макулатури зберігають від вирубки 1 дерево. Її застосування сприяє зниженню витрати деревини для виробництва паперу, що дуже важливо для екології.

Номер слайду 8

30 років тому в нашій країні до збору макулатури залучалися учні шкіл та населення. Сьогодні всю використану папір школярі та співробітники установ нашої області викидають просто в сміття.

Номер слайду 9

Я провів опитування дорослих і дітей з метою з'ясувати, хто з них збирав макулатуру. Результат опитування показав:

Номер слайду 10

А ось в Японії макулатура відразу надходить на переробні підприємства з магазинів, домашніх господарств. До збору залучаються різні громадські організації

Номер слайду 11

Я самостійно спробував зібрати в будинку макулатуру і виготовити з неї  новий папір.

Номер слайду 12

Спочатку я зібрав свої старі зошити, та інше. Порвав їх на маленькі частинки, залив водою кімнатної температури, та залишив на деякий час набухати.

Номер слайду 13

Перебиваємо суміш до однородної маси, додаємо клей, проціжуємо. Залишаємо на 1 день для повного висихання.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Ось я отримав свій перший лист паперу.

Номер слайду 16

Висновок: Використання макулатури рятує дерева від вирубки. Макулатуру можна використовувати для виробництва нового паперу, різних паперових виробів і навіть деяких будівельних матеріалів. Тому потрібно організовувати збір макулатури і будувати переробні підприємства.

Номер слайду 17

Література: 1. М.С.Гончаренко « Екологія людини »: Словник помічник 2. Енциклопедія « Екологія охорона природи» 3. Інтернет ресурси.

ppt
Додано
25 жовтня 2019
Переглядів
10123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку