Презентація "Дослідження будови тексту"

Про матеріал
Презентацію складено з використанням матеріалів Г. Сапун та адаптовано під умови дистанційного навчання та свій клас для засвоєння учнями зазначеної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідження будови тексту. Урок 114

Номер слайду 2

Вправа «Побажання»Не просто дивитися, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати. Плідно працювати. Девіз уроку:

Номер слайду 3

Робота з підручником. С. 119пóми́лка

Номер слайду 4

Каліграфічна хвилинка

Номер слайду 5

Кластер. Кла́стер (англ. cluster) — група однакових або подібних елементів. Досліди (усно) кластер до слова помилка. Пóми́лка. Зошит. Вчинок. Читання. Диктант. Совість. Жадібність. Сварка. Бійка. НаголосІнтонація. Математика● Склади й запиши в зошит речення зі словом помилка.

Номер слайду 6

Вправа «Знайди помилки»1. З вирію повертаються дятли.2. Ластівки селяться поблизу житлових будинків. 3. Сума чисел 3 і 5 буде 11.4. У їжака довгий хвіст.5. Лосі лікуються мухоморами. Запиши у зошит № речення з помилкою . Зразок:1, 3, …, …r

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Вправа «Відновлення тексту» Жили-були ножиці. Вони дуже любили гратися, різати все на частини. Одного разу ножиці зустріли текст. Вони дуже зраділи, підбігли до тексту, та так його обняли, що від нього залишилися тільки смужки. От вона одцвіла, й замість жовтої квіточки в неї з’явилася біла шапочка. У шапочці багато пушинок. Стеблинка промовляє до пушинок: — Як тільки подме вітер — летіть, вибирайте вологий ґрунт і сідайте. Пускайте корінчики й ростіть. Пушинки не барилися, сідали на хвилю вітерця й розліталися по луках. На луках виросла жовта кульбабка.

Номер слайду 9

Вправа «Відновлення тексту»Я допоможу! Подивіться на дерево. У нього є коріння. Так і в тексті є речення-зачин, у якому повідомляється, про що йтиметься. На луках виросла жовта кульбабка. Дерево має стовбур, великий, товстий. Основа, на якій тримаються гілки, плоди… Так і текст має основну частину. От вона одцвіла, й замість жовтої квіточки в неї з’явилася біла шапочка. У шапочці багато пушинок. Стеблинка промовляє до пушинок: — Як тільки подме вітер — летіть, вибирайте вологий ґрунт і сідайте. Пускайте корінчики й ростіть. А ще дерево має крону. У тексті це кінцівка. Пушинки не барилися, сідали на хвилю вітерця й розліталися по луках.

Номер слайду 10

Робота з підручником. С. 120

Номер слайду 11

Самостійна робота. Виконай у зошиті завдання на вибір. Прочитай зачин. Спиши його. Прочитай кінцівку. Спиши її. Прочитай ще раз відновлений текст. На луках виросла жовта кульбабка. От вона одцвіла, й замість жовтої квіточки в неї з’явилася біла шапочка. У шапочці багато пушинок. Стеблинка промовляє до пушинок: — Як тільки подме вітер — летіть, вибирайте вологий ґрунт і сідайте. Пускайте корінчики й ростіть. Пушинки не барилися, сідали на хвилю вітерця й розліталися по луках.

Номер слайду 12

Підсумки уроку. Що нового ви дізналися сьогодні на уроці?Де ви можете використати свої знання?Яке завдання вам найбільше сподобалося?Над чим ще потрібно попрацювати?Оціни свою роботу. Обери й намалюй відповідний смайлик.

pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
1522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку