Презентація: "Дослідження особливостей розведення та утримання прісноводних акваріумних креветок"

Про матеріал
Робота на конкурс:"Юний природодослідник", номінація:"Тварини навколо нас", учня 5 класу Білоцерківської гімназії №2. В ній проведено власні дослідження особливостей утримання й розведення прісноводних акваріумних креветок у домашніх умовах, які можна використовувати в сучасній акваріумістиці, й зроблено цікаві висновки, які стануть у пригоді всім, хто цікавиться утриманням й розведення прісноводних акваріумних креветок у домашніх умовах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

  ДОСЛІДЖЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ РОЗВЕДЕННЯ ТА УТРИМАННЯ ПРІСНОВОДНИХ АКВАРІУМНИХ КРЕВЕТОК Роботу виконав: Бондаренко Олександр,учень 5-В класу. Білоцерківської гімназії №2вихованець гуртка «Вартові природи»  Робота на конкурс «Юний природодослідник» Номінація: «Тварини навколо нас» 

Номер слайду 2

Акваріумістика є одним з найдавніших захоплень людства. Менш ніж за сотню років це захоплення перетворилось з дорогої забаганки верхівки суспільства у пристрасть багатьох людей. З часом змінювались форми акваріумів, мода на них та вимоги до складу їх мешканців.

Номер слайду 3

Акваріум – не просто красива річ, що задовольняє естетичні потреби людини, і не лише засіб заповнити своє дозвілля. Це модель природної водойми, що діє - тому широко застосовується в наукових дослідженнях.

Номер слайду 4

Все більше акваріумістів, останнім часом, мріють утримувати креветок: за ними цікаво спостерігати, вони невибагливі, а різноманіттю їх забарвлень може позаздрити будь-яка риба

Номер слайду 5

Актуальність теми дослідницької роботи полягає в тому, що в ній проведено власні дослідження особливостей утримання й розведення прісноводних акваріумних креветок у домашніх умовах, які можна використовувати в сучасній акваріумістиці, й зроблено цікаві висновки, які стануть у пригоді всім, хто цікавиться утриманням й розведення прісноводних акваріумних креветок у домашніх умовах.

Номер слайду 6

Об’єкт дослідження: представники сучасної акваріумістики прісноводні креветки, як вид, що потребує постійного вивчення з метою удосконалення способів її утримання і розведення. Предмет дослідження: умови розведення та утримання прісноводних креветок як елемента аквакультури

Номер слайду 7

Мета роботи: Дослідження особливостей розведення та утримання прісноводних акваріумних креветок в домашніх умовах.

Номер слайду 8

Завдання: проаналізувати літературні дані стосовно цієї теми;дослідити особливості розведення та утримання прісноводних акваріумних креветок; співставити результати власного дослідження та літературні дані і зробити висновки щодо їх відповідності;на основі результатів проведених досліджень зробити необхідні висновки і пропозиції щодо розведення та утримання прісноводних акваріумних креветок у домашніх умовах

Номер слайду 9

Новизна полягає в тому, що дослідження є спробою системного аналізу умов утримання й розведення прісноводних акваріумних креветок порівняно з іншими представниками водних об`єктів. Усе більше й більше зростає увага до цих маленьких багатоногих вусатих мешканців прісноводних акваріумів. І, якщо раніше вони знаходилися на другому плані, як певне доповнення до загальної картини, з популяризацією наноакваріумістики креветки стали головними дійовими особами, до яких прикута вся увага і науковців, і акваріумістів – любителів.

Номер слайду 10

Практичне значення одержаних результатів: привернути увагу суспільства до необхідності охорони та турботливого ставлення до надзвичайно корисних у природі та житті людей тварин; зацікавити можливістю вивчати креветок не виходячи з дому.

Номер слайду 11

Чому саме криветки?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Прісноводні акваріумні креветки - це забавні маленькі мешканці домашнього акваріума, утримання яких під силу будь-якому новачкові в цій справі. Не дивлячись на грізний вигляд креветки беззахисні істоти, а поспостерігавши за ними, ви побачите абсолютно особливий світ. Вони маленькі і дивні створіння, невтомні санітари акваріума.

Номер слайду 14

Облаштування акваріума для креветок

Номер слайду 15

Годування домашніх улюбленців. Креветки цілий день «пасуться» в акваріумі, немов травоїдні тварини, а деякі види пасуться навіть і вночі. Як галявина їм підходять різні поверхні: корчі, камені, ґрунт, рослини, акваріумне обладнання. Креветки зішкрібають швидкими рухами невеликі піщинки з усіх цих предметів і поїдають. Можна пригощати креветок спеціальними кормами для ракоподібних із спіруліни – водорості.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Розмноження та розведення. Зазвичай самки трохи більші за самців і більш яскраво забарвлені. У природі складно відрізнити стать маленької креветки, крім розмірів, відрізняється ще форма хвоста. У самця пряме черевце, а у самки воно широке і опукле, створене для перенесення ікринок.

Номер слайду 18

Мої власні дослідження

Номер слайду 19

ПРОПОЗИЦІЇ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ     Якщо ви не підсаджуєте вихованців у вже існуючий резервуар з рибками, вам знадобляться:ємність - акваріум 10 - 25 літрів, ґрунтові камінчики і корчі, за якими будуть гуляти ваші домашні улюбленці і де будуть ховатися; фільтр обов'язково з губкою, щоб малюків туди не засмоктало; нейтральна по жорсткості вода; кришка (бувають стрибучі особини); обігрівач; рослини. Починати краще з найбільш живучих і невибагливих для утримання видів

Номер слайду 20

ВИСНОВКИМаючи достатньо знань про креветок, їхню поведінку, вимоги до догляду, ви зможете радіти їхній присутності у вашому домі, спілкуватися з ними без побоювання, відчувати в них своїх друзів… Акваріум з креветками – це не тільки прикраса, а й живі істоти, які потребують догляду і спілкування. 

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
29 березня 2021
Переглядів
855
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку