Презентація "Досвід використання Google forms (гугл форм) в освітньому процесі під час дистанційного та змішанного навчання в 2020-2021 н.р."

Про матеріал

Переваги, можливості та обмеження Google forms. Демонстрація етапів створення опитування та тесту в Google forms: утворення назви, вибір типу та введення запитання, налаштування відповіді на питання. Оформлення, попередній перегляд, налаштування та способи надсилання форми. Види тестів. Приклад створення завдання тесту з одним варіантом відповіді. Перегляд результатів опитування або тесту у вигляді таблиці та узагальненого графіку (діаграми).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Досвід використання. Google forms (гугл форм)в освітньому процесі під час дистанційного та змішанного навчання в 2020-2021 н.р. Соціальний педагог та вчитель основ здоров'я. КЗШ І-ІІІ ст. № 124 КМР ДОАсташенкова Тетяна Іванівна

Номер слайду 2

короткометражні документальні фільми та мультфільми, розміщені авторами тематичних акаунтів на сайті https://www.youtube.com (Телеканал ПЛЮСПЛЮС, 24 канал, телеканал Україна, Sikana на русском, MNS GOV. UA, U-Cycle - Асоціація велосипедистів Києва, Научпок, Fox Mulder, Зелений Фонд, Презентації з географії, Рубрика — медиа решений, Svit TV, UNCTUkraine, UNICEF Ukraine);матеріали з порталу превентивної освіти http://autta.org.ua;на складних темах проводили відео уроки в ZOOM;Додатки Google: таблиці, youtube, Gmail, диск Google, документи (Google forms тестів та анкет). Електронні ресурси, які використовували під час організації дистанційного навчання

Номер слайду 3

Не потрібно тиражувати матеріал опитування на всіх респондентів. Немає потреби особисто спілкуватися з респондентами, збирати їх всіх в один час і в одному місці. Результати опитування зберігаються і постійно доступні в Інтернеті. Результати опитування автоматично опрацьовуються і представляються у вигляді наочних узагальнених діаграм: Переваги Google forms

Номер слайду 4

Як відкрити сервіс Google forms. Google Forms доступні за посиланням https://docs.google.com/forms/або за шляхом: Google — Додатки Google — Диск — Мій Диск — Більше — Google Forms

Номер слайду 5

Створення опитування в Google forms Ось такий вигляд має перша сторінка створення опитування. На ній досить багато різних позначок, проте всі вони більш-менш очевидні, хоча й потрібен деякий час, щоб розібратися, з чого починати, і яка позначка за що відповідає. Розглянемо їх по пунктам, номер пункту відповідає цифровій позначці на зображенні.

Номер слайду 6

Починаємо з назви опитування. Її потрібно вказати двічі, якою її бачитимуть респонденти та під якою назвою це опитування зберігатиметься у нас на Google диску.1

Номер слайду 7

Обираємо тип запитання. На даний момент доступні наступні типи запитань: З короткими відповідями: коротка текстова відповідь. Зручно використовувати для ПІБ учня, або для відповіді на задачу, яку необхідно ввести у вигляді числа. Абзац: довга текстова відповідь, що складається з кількох рядків. Підійде для завдань з відкритою відповіддю. З варіантами відповіді: вибір однієї правильної відповіді з декількох запропонованих. Прапорці: вибір кількох правильних відповідей з декількох запропонованих. Спадний список: вибір однієї правильної відповіді з списку, який випадає. Завантаження файлу: можна завантажити файл. Доступно тільки для авторизованих користувачів. Лінійна шкала: виставлення оцінки за заданою шкалою, щоб показати ступінь своєї згоди-незгоди з певним твердженням. Значення шкали можна встановлювати самостійно. Таблиця з варіантами відповіді: таблиця для вибору одного правильного варіанту відповіді в кожному рядку. Підходить для завдань, де потрібно встановити відповідність. Сітка прапорців: подібна до попереднього типу запитань, але в кожному рядку можна обрати не один, а кілька варіантів відповіді. Дата: питання на знання точної дати – число, місяць, рік. Час: за зовнішнім виглядом і призначенням аналогічний Даті і має на увазі точне введення годин, хвилин і секунд. Найчастіше використовуємо запитання з короткою або довгою відповіддю і вибір одного або кількох варіантів відповіді із запропонованих. 2

Номер слайду 8

Вводимо текст запитання. 3 До запитання можна додати зображення. Цю можливість використовуємо для додавання формул, малюнків певних об'єктів тощо. Вказуємо варіанти відповіді, якщо їх передбачає тип запитання. Варіанти відповіді також можуть містити зображення.

Номер слайду 9

4 Цей прапорець перемикаємо. щоб вказати, що відповідь на певне запитання має бути дана обов'язково. Поряд з ним бачимо три крапки, за якими розміщуються додаткові налаштування запитання. Ці налаштування для різних типів запитань різні. У запитаннях з короткою відповіддю можна здійснювати перевірку відповіді на запитання за певними параметрами: має це бути число чи текст, мінімальна або максимальна довжина тексту, межі, в яких може варіювати значення числа тощо. Для запитань, які передбачають вибір кількох варіантів відповіді, можна вказати скільки саме варіантів має бути обрано. Цю можливість варто використовувати в тестових завданнях. Для запитань, з вибором одного варіанта відповіді можна вказати розділ, до якого слід переходити після вибору того чи іншого варіанта відповіді. Це дозволяє створювати інтерактивні квести-подорожі, в яких респондент має змогу самостійно обирати маршрут подорожі.

Номер слайду 10

5 Можливість видалити запитання і продублювати запитання. Останнє зручно, якщо задається кілька однотипних запитань, щоб не створювати кожне з них заново, а редагувати попереднє.

Номер слайду 11

6 У боковій колонці бачимо шість позначок. Перша додає наступне запитання. Друга допомагає імпортувати запитання. Третя дозволяє додати до форми текст, який складається з назви й опису. Четверта додає до форми зображення. П'ята — відео. Шоста — новий розділ — нову сторінку форми.

Номер слайду 12

Вгорі іще три позначки. Перша з них — оформлення форми, можна обрати колір шапки й фону, обрати зображення для верхньої частини форми, або завантажити власне зображення. Друга — попередній перегляд форми, на будь-якому етапі її створення, третя — налаштування форми, про них поговоримо докладніше.7

Номер слайду 13

Налаштування форми. Налаштування форми мають три вкладки:

Номер слайду 14

На вкладці Загальна ставимо прапорець “ Учасники опитування можуть: Переглянути підсумкові діаграми й текстові відповіді ”.

Номер слайду 15

На вкладці Презентація знімаємо прапорець "Показувати посилання для повторного заповнення форми". Прапорець "Показати панель перебігу" проставляємо для форми, яка складається з кількох розділів. Прапорець "Перемішати запитання" використовуємо для тестів, у яких порядок запитань не має значення.

Номер слайду 16

На вкладці Тести вказуємо чи будуть оцінюватися запитання: "Увімкнути/вимкнути оцінки". Якщо оцінки ввімкнено, стають доступними прапорці "Показувати оцінку: одразу після надсилання форми", "Респондент може бачити...". Кількість балів доцільно показувати, як і не зараховані відповіді. Після зміни налаштувань натискаємо кнопку "З берегти ".

Номер слайду 17

Як поділитися формою. Кнопка "Надіслати" дозволяє відправити форму на адресу електронної пошти.

Номер слайду 18

Можна отримати посилання на форму. Це найзручніший варіант. Коротке посилання на форму можна розмістити на загальнодоступному інтернет-ресурсі, наприклад: у Vіber, у своєму блозі тощо.

Номер слайду 19

Можна також отримати код, який дозволяє вбудувати форму в сайт або блог.

Номер слайду 20

Створення тестів в Google forms Google Forms можуть використовуватися для проведення як формувального, так і контролюючого тестування. Можливість вказати кількість балів за тестові завдання та правильних відповідей на них з'являється тільки в тому разі, якщо в налаштуваннях форми на вкладці "Тести" ввімкнений перемикач "Увімкнути/вимкнути оцінки".

Номер слайду 21

Після цього при виділенні запитання знизу з'являється надпис "Ключ опитування", при клікові по якому відкривається сторінка, на якій можна вказати кількість балів за виконання тесту та правильні відповіді.

Номер слайду 22

Тести з автоматичною перевіркою результатів. Автоматична перевірка результатів передбачена тільки для деяких типів запитань. До них відносяться:завдання з варіантами відповіді — вибір одного варіанту відповіді з кількох запропонованих, тести одиничного вибору;прапорці — вибір кількох варіантів відповіді з кількох запропонованих, тести множинного вибору;таблиця з варіантами відповіді — необхідно встановити відповідність між виразами в рядках та колонках таблиці, тести на відповідність;завдання з короткими відповідями — коротка відповідь у вигляді числа чи тексту, тести з відкритою відповіддю.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Приклад створення завдання з одним варіантом відповідіПісля натискання на опцію “ Ключ опитування ”, потрапляємо на сторінку, де обираємо правильну відповідь на запитання та кількість балів.

Номер слайду 25

Перегляд результатів тестування. Після виконання тесту респондент має змогу побачити свої результати, зведені діаграми з результатами інших учасників тестування, правильні відповіді на запитання тесту, якщо ці можливості були вказані в налаштуваннях:

Номер слайду 26

Автор тесту на вкладці "Відповіді — Усі відповіді" бачить зведені результати тестування, запитання, на які часто відповідають неправильно, узагальнені графіки відповідей на кожне запитання.

Номер слайду 27

На вкладках "Запитання" та "Окремий респондент" аналізуються відповіді на окремі запитання та результати кожного учасника тестування. Вкладка " Запитання "

Номер слайду 28

Вкладка " Окремий респондент "

Номер слайду 29

Узагальнені результати тестування можна переглянути у вигляді таблиці. Таблиця з результатами тестування містить відмітку часу, коли проходився тест, набрані бали, а також всі відповіді на запитання. Дана таблиця представляє собою Google-версію документа Excel, і з нею можна здійснювати більшість прийнятих в Excel операцій. Найчастіше використовуємо сортування, яке дозволяє розмістити прізвища в алфавітному порядку, упорядкувати список по групам студентів/ класам учнів, переглянути рейтинг результатів.

Номер слайду 30

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
28 жовтня 2020
Переглядів
5130
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку