Презентація досвіду роботи на конкурс Учитель року-2022

Про матеріал
Учитель – це професія неординарна. Кожна педагогічна ситуація унікальна, неповторна. Учитись важко, а учити ще важче. Але не мусиш зупинятись ти. Як дітям віддаси усе найкраще, Той сам сягнеш нової висоти. П. Сангаївський
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація досвіду роботи. Для когось природничі дисципліни – тільки слово, Для когось – неприємні відчуття,Для когось – це лише науки, Для нас вони – наше життя!

Номер слайду 2

Москалюк Наталія Леонідівнаучитель біологіїЖуравлиського ЗЗСО-ЗДО

Номер слайду 3

Учитель – це професія неординарна. Кожна педагогічна ситуація унікальна, неповторна. Учитись важко, а учити ще важче. Але не мусиш зупинятись ти. Як дітям віддаси усе найкраще,Той сам сягнеш нової висоти. П. Сангаївський.

Номер слайду 4

Моє життєве кредо: «Зроблене тобою до тебе ж і повернеться». У. Черчіль

Номер слайду 5

Моя мета:розвивати інтелектуальні та творчі особистісні якості учнів; залучати учнів до творчої, пошукової, експериментальної роботи;виховувати   активну, креативну особистість; формувати основні предметні і життєві компетентності учнів.

Номер слайду 6

Науково-методична проблема: “Підвищення ефективності навчання за допомогою ІКТ та розвиток критичного мислення в учнів”.

Номер слайду 7

Формування ключових компетнос-тей. Об’єктивний контроль знань. Доступ до найрізноманіт-нішої інформаціїМожливість самоствер-дження та самореалізаціїІндивідуа-лізація навчання. Підвищення мотивації та інтересу до навчання. Залучення учнів до активної навчально-пізнавальної діяльностіРозвиток абстрактного та творчого мислення. Переваги використання ІКТ

Номер слайду 8

Можливості використання

Номер слайду 9

Учні повинні усвідомлювати, що від них очікується висловлення своїх думок та ідей у будь-якій формі, їх діапазон може бути необмежений, ідеї можуть бути різноманітними, нетривіальними. Учні повинні мати можливість для обміну думками. Внаслідок цього вони можуть бачити свою значущість і свій внесок у розв’язання проблеми. Учні повинні вміти слухати і цінувати думки інших. При цьому вони мають усвідомлювати, що для знаходження оптимального розв’язання проблеми дуже важливо вислухати всі думки зацікавлених людей, щоб мати можливість остаточно сформулювати власну думку з проблеми, яка може бути скоригована «колективною мудрістю». Учитель повинен створити середовище, вільне від жартів, глузувань. Учні повинні займати активну позицію у навчанні, отримувати справжнє задоволення від здобування знань. Учні повинні знати, що їм можна висловлювати будь-які думки, мислити поза шаблоном. Вони мають бути впевнені, що можуть внести свою «цеглинку» у зведення «будинку», яким є розв’язання проблеми. Учні повинні мати достатньо часу для збору інформації, її обробки, вибору оптимального рішення. Робота може вестись не тільки на уроці, а й перед ним, і після нього.

Номер слайду 10

Кожен урок-це відкриття нового, невідомого, цікавого…

Номер слайду 11

Позакласні заходи

Номер слайду 12

Учитель готується до найкращого уроку все життя. В. О. Сухомлинський. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
11 квітня 2022
Переглядів
703
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку