Презентація досвіду роботи з патріотичного виховання

Про матеріал
Патріотичне виховання у закладі дошкільної освіти – це багатогранний і різноплановий процес. Щоб реалізувати його, ми дотримуємося основних принципів та напрямів. Готуючись до заняття, підбираємо цікаві та ефективні форми роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Патріотичне виховання дітей дошкільного віку. Клецова Ольга Анатоліївна. Вихователь КЗДО ясла-садок «Казка» Зноб-Новгородської селищної ради Шосткинського району Сумської області

Номер слайду 2

“Той, хто забув колиску, з якої піднявся, щоб піти по землі,хто байдужий до матері, щовигодувала та виховала його,не здатен переживати високі патріотичні почуття” В. О. Сухомлинський

Номер слайду 3

Одним із найсуттєвіших показників моральності людини є патріотизм. Без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності — віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути громадянином.

Номер слайду 4

Патріотичні почуття дітей дошкільного віку засновуються на їх інтересі до найближчого оточення (сім'ї, батьківського дому, рідного міста, села), яке вони бачать щодня, вважають своїм, рідним, нерозривно пов'язаним з ними.

Номер слайду 5

Ставимо та вирішуємо наступні завдання патріотичного виховання дошкільнят:- формування уявлень про сім'ю, родину, рід і родовід; - краєзнавство;- ознайомлення з явищами суспільного життя; - формування знань про історію держави, державні символи;- ознайомлення з традиціями і культурою свого народу; - формування знань про людство.

Номер слайду 6

Патріотичне виховання у закладі дошкільної освіти – це багатогранний і різноплановий процес. Щоб реалізувати його, ми дотримуємося основних принципів та напрямів. Готуючись до заняття, підбираємо цікаві та ефективні форми роботи.

Номер слайду 7

Тематика заходів- рідне місто,столиця нашої Батьківщини,їївизначні місця;державна символіка України(прапор, гімн, герб);народні символи, традиції;- люди, які прославили нашу країну

Номер слайду 8

Успіх патріотичного виховання залежить від безлічі факторів, що сприяють духовному розвитку людини та відбувається завдяки правильній організації освітнього процесу у дошкільному закладі.

Номер слайду 9

Значну роль у патріотичному вихованні відіграють впливи організованого середовища

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Формуємо ціннісне ставлення до історії України, її культури, традицій, символів та мови.ppt_x

Номер слайду 12

Виховуємо патріозм на основі кращих культурних надбань держави

Номер слайду 13

Виховуємо повагу до батьків і свого родоводу, до традицій та історії рідного народу, усвідомлення своєї приналежності до нього

Номер слайду 14

Розвиваємо навички колективної взаємодії, виховуємо почуття гідності та свободи.

Номер слайду 15

pptx
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
1215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку