Презентація досвіду роботи з теми «Впровадження системи військово-патріотичного виховання учнів на уроках з предмету «Захист України», фізичної культури та в позаурочний час»

Про матеріал
Презентація досвіду роботи з теми «Впровадження системи військово-патріотичного виховання учнів на уроках з предмету «Захист України», фізичної культури та в позаурочний час».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Немає другого Дніпра і не буде іншої Батьківщини... То є Ваша Батьківщина. То є ваш дім, і він буде таким, яким ви його зробите і зможете захистити в лиху годину. Євген Сверстюк, український публіцист

Номер слайду 2

Олександр Савельєв. Місце народження – Україна, Бахмут. Місце роботи – Бахмутська ЗОШ I-III ступенів №24 Моє призначення – учитель. Моя посада – учитель фізичної культури і предмету «Захист України»Мої досягнення – спеціаліст вищої категорії, старший учитель. Моє життєве кредо: «Завжди досягати поставленої мети, незважаючи на життєві перешкоди»

Номер слайду 3

Тема досвіду:«Впровадження системи військово-патріотичного виховання учнів на уроках з предмету «Захист України», фізичної культури та в позаурочний час»Олександр Савельєв. Учитель фізичної культури, Захисту України. Бахмут2022

Номер слайду 4

Новизна педагогічного досвіду полягає в тому, щоб створити середовище, що сприяє формуванню національно-патріотичного виховання підростаючого покоління. Гіпотеза досвіду: лише ідея патріотизму може об’єднати і розвивати українське суспільство. Ведуча ідея досвіду: формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, пошани до видатних вітчизняних історичних діячів, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків. Мета досвіду: вирішування складних завдань військово-патріотичного виховання молоді.

Номер слайду 5

Військово-патріотичне виховання – складова системи національного виховання. Складовою частиною патріотичного виховання, а в часи воєнної загрози – пріоритетною, є військово-патріотичне виховання, зорієнтоване на формування у зростаючої особистості готовності до захисту Вітчизни, розвиток бажання здобувати військові професії, проходити службу у Збройних Силах України як особливому виді державної служби. Його зміст визначається національними інтересами України і покликаний забезпечити активну участь громадян у збереженні її безпеки від зовнішньої загрози. Концепція національно-патріотичного виховання дітей та молоді

Номер слайду 6

Завдання військово-патріотичного виховання молоді знайшли своє відображення в офіційних документах: Конституція України. Закони України «Про освіту», «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 — 1945 років». Постанови Верховної Ради України «Про вшанування героїв АТО та вдосконалення національно-патріотичного виховання молоді».

Номер слайду 7

Указ Президента України Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Накази Міністерства освіти і науки України «Про затвердження плану заходів щодо посилення національно­патріотичного виховання дітей та учнівської молоді»; «Про затвердження Концепції національно­патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно­патріотичного виховання дітей і молоді. Методичні рекомендації щодо національно-­патріотичного виховання дітей і молоді у загальноосвітніх навчальних закладах.

Номер слайду 8

Мета та завдання військово-патріотичного виховання: формування почуття патріотизму; виховання громадянських почуттів і свідомості; формування здібностей до аналізу зовнішнього та внутріполітичного становища; підвищення престижу військової служби; створення комплексу заходів щодо виховання патріотичних почуттів і свідомості громадян України.

Номер слайду 9

Урок з предмету «Захист Вітчизни – первинна ланка в структурі військово-патріотичного виховання учнівської молоді Уроки Захисту України, допризовна підготовка юнаків і військово – патріотичне виховання організовується та проводиться на підставі наступних документів: Конституції України. Програми предмету « Захист України» для юнаків. Закону України «Про Збройні Сили України». Закону України «Про загальний військовий обов’язок і військову службу». Положення про допризовну підготовку, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України. Указу Президента України «Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді»

Номер слайду 10

Урок з предмету «Захист України»– первинна ланка в структурі військово-патріотичного виховання учнівської молоді перегляд учбових і хронікальних фільмів, відеороликів, агітаційних матеріалів стосовно історії ЗСУ; тематичні бесіди з рекомендаціями та міні-лекції; презентації, тестуючи програми, електронні посібники та тренажери;зустрічі з працівниками військоматів, офіцерами військових частин, ветеранами війн, учасниками АТО, Революції Гідності, визвольних подій.

Номер слайду 11

Військово-патріотичне виховання в позаурочний час здійснюється у різноманітних за змістом і спрямованістю заходах: інформаційного, просвітницького характеру (лекції, бесіди, інформаційні хвилинки, конференції, зустрічі, тематичні вечори); дійового, практичного спрямування (змагання, конкурси, гурткова і клубна робота, екскурсії); комплексного, з усвідомленням їх суспільної і особистісної значущості (дискусії, огляди-конкурси, військово-спортивні свята, декади цивільної оборони).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Однією з основних форм військово-патріотичного виховання є військово-шефська робота: відвідування військової частини; запрошення представників військової частини як спостерігачів під час проведення змагань з військово-прикладних видів спорту; спільна організація тематичних вечорів, зустрічей з особовим складом військових частин, сім’ями загиблих військовослужбовців.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Реалізація Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді на уроках з фізичної культури:презентації, в яких висвітлюються якості провідних спортсменів та діячів фізичної культури і спорту - носіїв національних цінностей та культурних норм;рухливі та народні ігри, розваги, естафети, козацькі забави, спортивні ігри, які сприяють вихованню патріотичних почуттів, моральних та фізичних якостей, формують свідомого громадянина.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Військово-патріотичне виховання – це процес цілеспрямованого систематичного формування у дітей та молоді почуття патріотизму, духовної та психологічної готовності до виконання громадянського та конституційного обов’язку щодо захисту Вітчизни

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для хлопців) 11 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
29 грудня 2022
Переглядів
767
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку