Презентація "Правила поведінки в укритті"

Про матеріал
Матеріал містить перелік правил поведінки в укриттях. Підходить для використання на уроках предмету захист України, проведенні годин спілкування, "хвилинок безпеки", уроків основ здоров'я. Презентація ілюстрована, містить 10 слайдів. Розрахована на 10 - 15 хвилин часу з коментарями вчителя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила поведінки в укритті(для здобувачів освіти)

Номер слайду 2

Переходити в захисні споруди за сигналами служби надзвичайної ситуації слід швидко і без паніки

Номер слайду 3

спеціально обладнані бомбосховища — від звичайного підвалу вони відрізняються товстим надійним перекриттям над головою, системою вентиляції й наявністю двох (і більше) виходів на поверхню;підземні переходи;станції метро;паркінги. Яке укриття можна використовувати:1. Спеціально обладнані бомбосховища — від звичайного підвалу вони відрізняються товстим надійним перекриттям над головою, системою вентиляції й наявністю двох (і більше) виходів на поверхню.2. Підземні переходи.3. Станції метро.4. Паркінги.

Номер слайду 4

Прямуючи до укриття, візьми з собою тривожну валізу. Також дозволяється брати з собою легкі підстилки й невеликі подушки з поролону або іншого синтетичного матеріалу, теплі ковдри

Номер слайду 5

Розміщуватися в сховищі необхідно групами, класами. У групі визначають чергового. Усі повинні виконувати розпорядження вчителя.

Номер слайду 6

Під час перебування в укритті забороняється: ПІД ЧАС ЗНАХОДЖЕННЯ У СХОВИЩІ ТА ПІДВАЛЬНИХ ПРИМІЩЕННЯХЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: ХОДИТИ ПО ПРИМІЩЕННЮ БЕЗ ПОТРЕБИШУМІТИ ПАЛИТИ САМОВІЛЬНО ЗАХОДИТИ ДО СЛУЖБОВИХ ПРИМІЩЕНЬНАМАГАТИСЯ САМОВІЛЬНО ВКЛЮЧАТИ АБО ВИКЛЮЧАТИ АГРЕГАТИ СПЕЦІАЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ СХОВИЩАВІДКРИВАТИ ГЕРМЕТИЧНІ ЗАХИСНІ ДВЕРІ СХОВИЩАЗАПАЛЮВАТИ ВІДКРИТИЙ ВОГОНЬ, В ТОМУ ЧИСЛІ ГАСОВІ ЛАМПИ ТІ СВІЧКИПРИНОСИТИ ЛЕГКОЗАЙМИСТІ РЕЧОВИНИ АБО РЕЧОВИНИ,ЩО МАЮТЬ СИЛЬНИЙ ЗАПАХ

Номер слайду 7

Дозволяється в сховищі грати в настільні ігри,слухати музику, аудіоказки в навушниках,розповідати один одному відомі казки та придумувати свої,грати в словесні ігри. Гра «Дзеркало»Учасники мають загадувати один одному слова в їх дзеркальному відображенні. Наприклад: «літс» - стіл, «кам» - мак, «амам» - мама. Гра «Складаємо казку»Кожен учасник має сказати по реченню, щоб скласти казку. Гра «Запитання»Один гравець ставить запитання – другий має відповісти на нього теж запитанням. Гра триває до того часу, поки хтось не зможе поставити наступне запитання. Наприклад : Ти вмієш грати в шахи? – А чому ти мене про це запитуєш? – Це ж не секретна інформація?

Номер слайду 8

Залишати укриття можна після отримання звукового сигналу з дозволу відповідальної особи або в разі аварійного стану, що створює загрозу життю і здоров’ю. Якщо не можна використати основні виходи , то евакуація через аварійні.

Номер слайду 9

Евакуацію з укриття потрібно виконувати в такій послідовності: спочатку на поверхню виходить декілька дорослих для того, щоб надати допомогу тим, хто не може вийти самостійно, а потім евакуюються потерпілі, люди старшого віку та діти, а після них — усі інші. 

Номер слайду 10

Обов'язково дотримуйтесь всіх вимог, правил поведінки і встановленого порядку в укритті. 

pptx
Додав(-ла)
Хименко Діна
До підручника
Захист Вітчизни 11 клас (Бахтін А. М. та інші)
Додано
5 січня 2023
Переглядів
6943
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку