Презентація "Друге життя непотрібних речей" (мистецтво dump art)

Про матеріал
Останнім часом у світі набув популярності цілий напрям, в якому зайнято безліч неординарних людей, які люблять творчість і піклуються про екологію нашої планети. Вони обрали матеріалом для власних робіт різний викидний матеріал. Називається цей напрям dump art.
Перегляд файлу

Комунальний заклад «Городнянський ліцей №2»

Городнянської міської ради

C:\Users\SuperPC\Desktop\images.jpgЧернігівської області

 

 

 

 

 

ДРУГЕ ЖИТТЯ


НЕПОТРІБНИХ РЕЧЕЙ

 

 

 

 

 

Підготувала

вихователь ГПД

Даниленко Галина Михайлівна

 

 

 

2019-2020 н. р.

 

                   

  Останнім часом у світі набув популярності цілий  напрям, в якому зайнято безліч неординарних людей, які люблять творчість і піклуються про екологію нашої планети. Вони обрали матеріалом для власних робіт різний викидний матеріал. Називається цей напрям dump art. Його суть проста – не потрібно купувати дорогі матеріали для того, щоб майструвати різноманітні поробки, адже навколо стільки вторсировини, з якої, при бажанні, можна спорудити чимало оригінальних і неповторних, а часто і корисних у житті предметів. Ще один безсумнівний плюс в тому, що вони є чудовим способом долучити до творчості дітей, направивши в потрібне русло їх енергію і одночасно допомагаючи розвивати дитячу уяву.

    Що ж обрати матеріалом для творчості?

    Як правило, це в першу чергу те, що називається неорганічним сміттям, а саме: пластмаса (пляшки, одноразовий посуд, відра із пластику, ) ; папір (газети, журнали, картонні коробки та ін); непотрібні залишки тканини; картонні втулки; пінопласт; харчова фольга; яєчні лотки; жгут; паперові та ажурні серветки; кухонна губка; упаковки з квітів і подарунків; сміттєві та паперові  пакети, ватні диски…

    І це ще не всі з доступних матеріалів, придатних для того, щоб майструвати вироби своїми руками. Таким чином, все необхідне практично завжди знаходиться під рукою!

 

    Напередодні Новорічних свят тисячі і мільйони «зелених красунь» вирубують, щоб прикрасити наші оселі. Але виготовити ялинки своїми власними руками з непотрібних або використаних матеріалів набагато цікавіше й корисніше! Такі поробки можна подарувати своїм близьким та друзям, прикрасити клас у школі чи групу в дитсадку.

ЩОБ ЯЛИНКИ НЕ РУБАТИ, ТРЕБА ВЛАСНУ ЗМАЙСТРУВАТИ!

    Матеріали можуть бути різноманітні: папір, гофрований папір, картон, тканина, ватні диски, старий журнал, паперові трубочки, нитки, упаковки з квітів тощо. Для оздоблення підійдуть банти, намисто, штучні сніжинки, зірочки, квіти, дощик, фігурки новорічних персонажів.

    Багато чого незвичайного можна створити із картонних втулок, які залишаються після використання туалетного паперу, харчової плівки, фольги.

    Ось підставка під письмове приладдя, веселі комашки та дерева. Обклеїмо втулки кольоровим папером, оздобимо – і готово!

   У кожного, звичайно, знайдеться чимало пластикових пляшок різного кольору та розміру, тари від побутової хімії та косметики. Можна їх викинути на сміття, а можна дати друге життя -   прикрасити ними квартиру, двір, сад і дачу, подарувати на свято.

    Ось в такі вази з пляшок, пластикові квіти чи метеликів може перетворитися звичайна пляшка.

            

 

             

  

 Чимало одноразового пластикового посуду може послужити цікавим і недорогим матеріалом для створення яскравого віяла, аплікацій до Великодня, сувенірів до Нового року, поробок «Акваріум», «Пташки в гнізді», «Підсніжники».

 

    З коробок з-під цукерок, харчової фольги , втулок можна виготовити об’ємні вироби «Виноград»,  «Квітка»,  «Пташки     

на гілці».

 

    Упаковки з чаю обгорнемо кольоровим папером, вставимо всередину коробку меншого розміру – ось готова коробка для дрібних предметів або косметики.

 

                                     

 

    Для подарунків  чудово підійдуть гольниця з кухонної губки; сердечко до Дня Святого Валентина, новорічна кулька з пінопласту; листівка, прикрашена ажурною серветкою, вази з малярного скотчу і крему для взуття; великодній кошик із жгута; сувенір з атласних стрічок; квіти з гофрованого паперу, панно з ниток.

 

 

 

              

 

 

 

                                                 

                            

                                      

 

  У кожної господині є паперові серветки,сміттєві та паперові екопакети. Букет таких квітів неодмінно порадує кожного.

              

 

    Не потрібно викидати і використані яєчні лотки. З них створюємо об’ємні композиції та підставку для крашанок на Великдень.

      На мою думку, такі вироби можна виготовляти на уроках «Технології і дизайн», «Образотворче мистецтво», при проведенні тематичних днів, під час виховних заходів в ГПД,  на заняттях гуртків, з батьками чи старшими членами родини вдома.   

      Матеріалу для творчості вистачає, потрібно тільки докласти бажання, терпіння, неординарне мислення та прагнення змінити світ на краще.

docx
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
4575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку